Nieuwe ‘Olivierkes’ in Tielt, met gratis optreden van Barbara Dex

Barbara Dex treedt op in het Gildhof. © BELGA
Redactie KW

In Tielt werd een nieuwe award boven de doopvont gehouden. De ‘Olivierkes’ zijn de opvolgers van de voormalige Cultuurtrofee en de Tieltse Persprijs en worden op vrijdag 1 maart voor het eerst uitgereikt. De uitreiking gaat gepaard met een gratis optreden van Barbara Dex in het Gildhof.

De Olivierkes worden uitgereikt aan Tieltenaars die bijzondere prestaties wisten neer te zetten op vlak van cultuur in brede zin. Opmerkelijk is dat de beeldjes ontworpen werden door Mathias Claerhout. Het gaat om de zoon van Jef Claerhout, de kunstenaar die destijds het standbeeld van Olivier de Duivel maakte die sinds 1986 op de Tieltse Markt staat. De genomineerden werden aangebracht vanuit de Tieltse Perskring en de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid. Die reikten tot voor kort elk apart de Tieltse Persprijs en de Cultuurtrofee uit, maar die awards worden nu dus gebundeld onder de vleugels van de Olivierkes.

Gratis optreden

Er worden drie prijzen uitgereikt. Een cultuurtrofee, een persprijs en een Lifetime Achievement award.De genomineerden voor de cultuurtrofee zijn Rudi Ailliet, Luc Vandenbroecke en Berenice Vanrenterghem. Voor de persprijs zijn dat Stefaan De Cloet, Bart D’ooghe en Dirk Verbeke. Arsène Verbeke is genomineerd voor de Lifetime Achievement Award. De avond gaat van start om 20 uur in het CCG en wordt in goede banen geleid door journalist Tijs Neirynck. Barbara Dex neemt de muzikale omkadering op zich met een greep uit haar theatertournee ‘Dex in ’t groot’. Iedereen is welkom en vooraf inschrijven hoeft niet. (SVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier