Niet enkel Joost Klein is topper op Moen Feest: “Maar hij zorgde wel voor boost in ticketverkoop”

De medewerkers zijn druk bezig met de opbouw van het festivalterrein. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Drie dagen Moen Feest betekent een opsomming van topnamen in de muziekwereld. De meest besproken artiest zal ongetwijfeld Joost Klein zijn, die zaterdag om 16.45 uur op het podium staat.

“Joost heeft zeker voor een boost in de ticketverkoop gezorgd. Het is trouwens het enige optreden van de Nederlander in onze provincie. Niettemin blijken de jongens van Clouseau ook nog steeds heel geliefd te zijn, want vrijdag is de beste dag”, zegt Niko Vanderschelden van Moen Feest.

Nu al blijkt het festival een topper te worden. “Vorig jaar waren er zo’n 14.000 bezoekers en nu zijn er al 13.000 tickets de deur uit. Wetende dat de laatste dagen voor het festival en de dagen zelf de ticketverkoop nog piekt, zullen we zeker boven de 14.000 bezoekers zitten, of dit toch minstens evenaren. We zijn het enige festival in Vlaanderen dat zo’n topaffiche kan aanbieden aan een prijs die zowat 20 procent goedkoper is dan de andere festivals.”

Moen Feest is dit jaar een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar men verwacht het meest van Clouseau en Pommelien Thijs op vrijdag, Joost Klein, Kortrijk Drumt en ’t Hof van Commerce op zaterdag en Camille en Regi & Linda op zondag.

Doventolken

Moen Feest wil er voor alle muziekliefhebbers zijn en zorgt op vrijdag voor gebarentolken, zodat slechthorenden ook kunnen feesten. “We werken daarvoor samen met de organisatie Doof & Events. Er zal aan het podium een speciale zone gecreëerd worden voor de slechthorenden zodat ze zowel de tolken als de artiesten goed zien. We verwachten zo’n 75 mensen die van die service zullen genieten.”, aldus Niko

Ook aan de andersvaliden werd gedacht. “We hebben de plannen van ons festivalterrein voorgelegd aan een organisatie die bekijkt hoe we alles kunnen toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers.”

Nieuwe ingang

Nog veranderingen zijn een pop-uprestaurant tijdens het festival en het gebruik van herbruikbare bekers. De belangrijkste wijziging zal ongetwijfeld de ingang van de festivalzone zijn. Die werd 180 graden gedraaid, waardoor bezoekers nu langs het kanaal Bossuit-Kortrijk het terrein moeten betreden. (GJZ)

Info: www.moenfeest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier