Nachtshift komt terug naar de skatebowl, voor het eerst als driedaags event dankzij Ktown Dub Club

Nachtshift & Ktown Dub Club gaat door ter hoogte van de Groeningebrug © Nachtshift
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Voor het tweede jaar op rij krijgen Sarah Verelst, Alec Decleir en Tom Parmentier de kans om een evenement te organiseren tijdens Sinksen. “Na een eerste succesvolle editie met Nachtshift in 2023 is het dit jaar tijd om voor de eerste keer uit te breiden naar een driedaags evenement, samen met Ktown Dub Club.”

Het evenement ‘Nachtshift & Ktown Dub Club’ is gratis. “Daar kiezen we bewust voor om het event toegankelijk te maken. Wij willen iedereen de kans geven om deel te nemen aan de unieke, alternatieve sfeer die heerst op onze evenementen”, zegt het organiserend trio, ontstaan in 2018 vanuit Jeugdhuis Reflex in Kortrijk. “Op vrijdag 17 mei openen we van 18 uur tot middernacht met Café Tout Bien waar het bier van influencer Average Rob centraal staat. Floris Hugelier, aka MC Rizz en winnaar van ‘De Bestn Van Westn’ in 2020, komt voor de eerste keer MC’en.”

Zaterdag 18 mei is het de beurt aan Nachtshift. Het drum and bass concept waar Tom mee startte in 2018 is ondertussen toe aan zijn twaalfde editie. “Om 50 jaar Sinksen te vieren reizen we graag terug in de tijd en staat er old school drum and bass op het menu met kleppers als John B, MC Mota en meer”, vertelt Tom.

Sinds dit jaar heeft Nachtshift er ook een broertje bij: de Ktown Dub Club. “Op zondag 19 mei wordt het startschot gegeven van Ktown Dub Club, een nieuw roots, reggae en dub concept waarbij vrede, liefde en gelijkheid voor jong en oud centraal staan. Een ideale combinatie met de rommelmarkt”, besluit Tom.

Op Nachtshift & Ktown Dub Club aan de skatebowl langs de Leie is ook een food corner aanwezig en zijn gratis oordoppen beschikbaar. Meer info op het Facebookevenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier