Nacht van de Punch in Roeselare met Wim Soutaer en Clara Cleymans: “Shuttle naar de hallen”

Lieven Coghe, Regis Heyman, Betrand Wyffels, Evelien Devisch, Jackie Defrancq, Erik Pylyser, Jos De Meyer en Henk Verhelle zijn klaar voor een spetterende punchavond. © JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De Nacht van de Punch is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen en publiekstrekkers van de gemeente Hooglede. De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden is inmiddels toe aan de 28ste editie en zal de Roeselaarse Hallen nog maar eens doen vollopen. Op zaterdag 16 september worden die omgetoverd tot een feestpaleis. De muzikanten krijgen het gezelschap van kleppers als Clara Cleymans, Wim Soutaer en Charles Van Domburg.

“De Nacht van de Punch is een jaarlijks hoogtepunt in het muzikale jaar van de harmonie”, opent bestuurslid Evelien Devisch. “De avond begint om 20.30 uur met de traditionele punchceremonie. Tijdens deze spectaculaire openingsshow wordt ‘De Punch’ voorgesteld aan het publiek: afgewerkt met enkele flessen champagne als finishing touch en geflambeerd. Het recept ervan is geheim en de Punch kan enkel maar die ene avond gedronken worden.”

Om 21 uur start het optreden van de harmonie zelf. “Begeleid door een rock/popgroep brengen de muzikanten gedurende 2,5 uur een mix van swingende dans-, rock, folk- en vele andere genres van muziek. Vooral bekende ambiancemuziek, die op maat van de harmonie wordt uitgeschreven. Tom Hondeghem is de dirigent die alles in goede banen leidt. Verschillende gastzangers en gastzangeressen geven het beste van zichzelf om zowel hedendaagse nummers als oudere kaskrakers naar voor te brengen. Onder hen Clara Cleymans en het duo Wim Soutaer & Charles Van Domburg.”

Show

“Uiteraard wordt het geheel nog wat doorspekt met show. De gebruikelijke dansacts worden opnieuw verzorgd door Hypnosis Dance Academy. Na dit optreden, waarbij de zaal in vuur en vlam staat, is het de beurt aan dj Tim Vandenberghe.”

Kaarten zijn te verkrijgen via www.nachtvandepunch.be, in de voorverkooppunten (De Dubbele Arend in Hooglede of eet- en sfeercafé ’t Motje in Roeselare) of bij de muzikanten van de harmonie zelf. Er wordt een gratis shuttledienst aangeboden tussen Hooglede en de Hallen van Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier