Muziek centraal op vijfde Festival Bokal in Deerlijk

Festival Bokal van Kinderboerderij Bokkeslot is aan de vijfde uitgave toe. Dit is een sfeerbeeld van de vorige editie. Willem Labeeuw zie je als tweede van rechts. © Festival Bokal
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Kinderboerderij Bokkeslot organiseert op zaterdag 17 augustus de vijfde editie van Festival Bokal. Het evenement met hoofdzakelijk lokale muziekgroepen, allerlei lekkernijen en entertainment heeft plaats op de nieuwe (toekomstige) site in de Vichtesteenweg.

Gezellig festival

Ruim drie decennia na de start bruist het Bokkeslot nog altijd van dynamiek en enthousiasme. Vele duizenden kinderen vonden en vinden jaarlijks de weg naar de kinderboerderij van boer Willem Labeeuw en zijn talrijke medewerkers. Vijf jaar geleden rijpte bij enkele enthousiastelingen de idee om met een eigen muziekfestival voor de pinnen te komen. “De eerste uitgave van Festival Bokal in 2019 werd een succes”, stelt ‘boer’ en algemeen coördinator Willem Labeeuw. “Dit jaar zijn we inmiddels aan de vijfde uitgave toe. We blijven gaan voor een warm, sfeervol, maar vooral gezellig festival en willen zowel de jeugd, jongvolwassenen als gezinnen te bereiken.”

“Kinderboerderij Bokkeslot zet met het zelfoogstproject in op duurzame en lokale producten en draagt die visie ook tijdens het festival voluit naar buiten. Onze focus ligt daarom op lokale producten en artiesten. Een extra troef is onze originele eetervaring met maaltijden in unieke verpakkingen, bokalen natuurlijk… De totaalbeleving staat centraal.Bij ons festival hoort natuurlijk een camping waar de mensen gratis en in een ongedwongen, gezellige sfeer kunnen overnachten.”

Gratis

“Ons festival is helemaal gratis. Als dat geen troef is. Ellis Mane geeft om 14 uur het startschot. Daarna zijn er nog optredens van West Coast caravan, Wise men, Moustash, Baby Belushi en Mise en Scene. De afterparty wordt verzorgd door DJ Thönder, die onlangs afsluiter van dienst was op zaterdag van Festival Dranouter. (DRD)

Info: www.festivalbokal.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier