Mutse Festival organiseert vierde editie: “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt”

Mutse Festival focust dit jaar nog meer op kinderen © Mutse Festival
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Mutse Festival, een gratis kinderfestival voor het hele gezin, opent voor de vierde keer de deuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. “Het concept van Mutse is eenvoudig, maar krachtig: een festival dat niet alleen gericht is naar kinderen, maar een belevenis biedt voor het hele gezin”, zegt medeorganisator Jakob Dhaene.

De vierde editie van Mutse gaat door op Howest parking 4, aan de Graaf Karel de Goedelaan. “Ik was voor mijn vierjarige zoontje op zoek naar een festival, maar toen ik merkte dat er weinig aanbod was, stapte ik naar Jakob met het idee om Mutse meer kindvriendelijk te maken. Jakob, zelf vader van twee, was er meteen voor te vinden”, zegt medeorganisator Lander Vanderstraeten-Sintobin. “Overdag ligt de focus volledig op de kinderen en ‘s avonds is het de ‘traditionele Mutse’ voor de volwassenen. Volgend jaar willen we graag een editie organiseren met kampeermogelijkheden.”

“Overdag ligt de focus volledig op de kinderen en ‘s avonds is het de ‘traditionele Mutse’ voor de volwassenen” – Lander Vanderstraeten-Sintobin

Mutse Festival wil deze editie nog groter uitpakken. “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt op zaterdagvoormiddag. Hier kan oud speelgoed een tweede leven krijgen. Standhouders kunnen hun standplaats reserveren via onze website”, licht Jakob toe. “Eén van de hoogtepunten van Mutse is ongetwijfeld de zeepkistenrace, een spannende activiteit speciaal ontworpen voor jonge avonturiers om een zeepkist te bouwen en het nadien te testen.”

“Eén van de hoogtepunten van Mutse is ongetwijfeld de zeepkistenrace” – Jakob Dhaene

Het festival kan opnieuw rekenen op een geweldige line-up van lokale bands, waaronder de rockabilly coverband The Gambits en de funky M’nB’s. Net zoals de vorige editie is er opnieuw een lokale ambachtenmarkt op zondagvoormiddag en biedt Mutse eveneens een heerlijke brunch, gepresenteerd door Maison Marsel uit Marke. De plaatsen voor de Jazz Brunch zijn beperkt. Reserveren kan via de website.

Na Mutse start de pop-up zomerbar Barra Dentra op dezelfde locatie waar je het EK voetbal op groot scherm zal kunnen volgen. Ook valt zondag 16 juni samen met de befaamde Kortrijks triatlon. “Graag verwelkomen we alle triatleten met een gratis consumptie voor hun knappe prestatie”, besluiten de organisatoren.

Het volledige programma en registraties zijn beschikbaar op www.mutse.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier