Moen Feest breekt alle records dankzij Joost Klein en imposant optreden van Kortrijk Drumt: “Nog nooit zoveel tickets verkocht”

Kortrijk Drumt was even imposant als de grote festivaltent. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Moen Feest kende zaterdag een winderige, maar vooral geslaagde festivaldag. Het aantal bezoekers breekt alle records.

Had men vrijdagavond al een geslaagde openingsavond met meer dan 5.000 bezoekers, dan zette men zaterdag het festival even succesrijk verder. De organisatie was blij te kunnen melden dat men niet alleen de winderigste editie kende van Moen Feest, maar ook de meest succesvolle. “We hebben nu al meer dan 15.000 tickets verkocht. Nog nooit eerder hebben we zoveel tickets verkocht”, klonk het. En daar moet de losse verkoop dan nog bijkomen.

Joost ‘Europapa’ Klein

Die goede verkoop zal deels te danken zijn aan de passage van Joost Klein zaterdagnamiddag. Woordvoerder Niko Vanderschelden: “Met de Eurosongperikelen rond zijn figuur hebben we inderdaad wel een boost in de verkoop gemerkt. Maar we mogen ook de rest van onze mooie affiche niet vergeten.” En gelijk heeft hij. Nadat vrijdag onder andere Clouseau en Pommelien Thijs het publiek konden begeesteren, stonden zaterdag naast Joost Klein opnieuw grote namen als K’s Choice, Black Box Revelation en ‘t Hof Van Commerce geprogrammeerd.

Hoewel Joost Klein tijdens het optreden het publiek makkelijk uit de bol liet gaan, hoorden we na het optreden toch gemengde reacties. Men vond het vooral spijtig dat zijn hit ‘Europapa’ slechts deels in een mix te horen was. Veel jeugdigen zaten net op dat nummer te wachten om het uit volle borst mee te zingen.

Kortrijk Drumt

Imposanter vonden we dan weer het optreden van Kortrijk Drumt. Of de 200 aangekondigde drummers nu allemaal ter plaatse waren? We hebben ze niet geteld, maar ze waren met velen. Voor hen was het ook een feestje want voor de gelegenheid kwam Neil Cooper, drummer van Therapy, mee drummen.

Vandaag, zondag, is er nog Moen Feest op de festivalweide met onder andere Camille, Aaron Blommaert, Laura Tesoro, Stan Van Samang, Regi & Linda. Ze beginnen er aan om 14 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier