Meer dan 2.000 bezoekers genieten van De Geestige Koerse: “De schans is steiler dan je denkt”

Vanop een platform duiken de deelnemers naar beneden om voorbij de obstakels op het gladde parcours de bel te doen beieren, of dat toch te proberen. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Recreatiedomein De Geestige Put langs de Caseelstraat werd voor het derde jaar op rij omgetoverd tot De Geestige Koerse. Meer dan 2.000 bezoekers genoten van de sfeer en ambiance en van tientallen waaghalzen die zich op een zelfgemaakte fiets naar beneden stortten.

De zondag van de Waregem Koerse Feesten telt er sinds 2022 een nieuw topevent bij. Terwijl de foor en het culinaire en muzikale wereldfestival Mobatobato het stadscentrum kleur geven, vindt er iets verder een spektakelrijk feestje plaats in De Geestige Put. Thomas Verbeke, Sebastien Vandeputte, Lennert Vanhove en Vincent en Cederic Molly organiseerden er de derde editie van De Geestige Koerse.

Naar het concept van het populaire tv-programma Te land, ter zee en in de lucht leggen tientallen deelnemers met zelfgemaakte voertuigen een parcours af. Vanop een platform duiken ze naar beneden om voorbij de obstakels op het gladde parcours de bel te doen beieren, of dat toch te proberen. Degene met de snelste tijd wint de koerse.

Goede tip

Thomas Devos nam voor het eerst deel aan het event, en wist meteen de finish te bereiken. “Het is echt tof. Maar die schans is veel steiler dan je zou denken, je vliegt naar beneden. Ik ben heel content dat ik meteen de bel kon doen rinkelen. Een goede tip: rechtstaan op je fiets wanneer je de kleine jumps over moet, dat hielp enorm.”

Een tip die Stijn van De Zondagsdrinkers uit Nieuwenhove te laat hoorde. Hij kwam in het water terecht. “Toen ik neerkwam van een obstakel gleed mijn voorwiel weg op de gladde mat”, reageert Stijn. “Het parcours is iets moeilijker dan vorig jaar, maar het blijft enorm geestig.”

2.500

De eerste editie lokte meteen 1.200 bezoekers, vorig jaar werd de kaap van de 1.500 overschreden. “We hebben dit jaar 2.500 bandjes voorzien en zitten nu al flink boven de 2.000 bezoekers”, vertelt organisator Vincent Molly rond 18 uur. “De Geestige Koerse wordt steeds populairder en we hebben geluk met het weer. Na de podiumceremonie en prijsuitreiking volgt er nog een optreden van Bram & Lennert.”