Loppem Zingt wordt swingend feest voor de hele familie

Het organiserende feestcomité Loppem (niet voltallig): Stijn Timmerman, Arnold Naessens, Annick De Lissnijder, Anne Verheughe, Heidi Wijffels en Koen Vanbaelenberghe. © HV
Redactie KW

Daags voor Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart nodigt het Feestcomité Loppem weer uit voor een gratis volks meezingfeest op het dorpsplein. Loppem Zingt verbindt op 14 augustus vanaf 20 uur familiair gezellig het dorp. De feesttherapeut warmt een uur vooraf de kleinsten op. Vanaf 23 uur nemen dj’s Sven Ornelis en Francis Hoste het over.

Sven Ornelis

Het dorpsplein aan het oude gemeentehuis wordt opnieuw een openluchtbar met gratis toegang in de stijl van Vlaanderen Zingt. Vanaf 19 uur brengt De feesttherapeut (Jurgen De Witte) met een ludiek voorprogramma de kleinsten op dreef. Vanaf 20 uur zullen dansbare meezingers van alle tijden en genres weerklinken. Op grote tv-schermen worden de teksten geprojecteerd. Op het podium praat Feestcomité-voorzitter Arnold Naessens de evergreens opnieuw met ambiance aan elkaar. Dj’s Sven Ornelis en Francis Hoste blijven vanaf 23 uur er de swing inhouden. Het meezingfeest belooft een bruisende aanloop te zijn naar het kermisweekend op 24 en 25 augustus.

De 13 bestuursleden van Feestcomité Loppem zijn in de rode shirts het jaar rond in de weer om met amusement en sport, zoals het Wij(k)lopen, hun dorp te verbinden. Voor Loppem Zingt helpen een 30-tal vrijwilligers het gesmaakt succes gaande te houden. “Waar we in de beginjaren enkele honderden dorpsgenoten die een paar liedjes meezongen mochten ontvangen, staat nu het hele plein gezellig vol met een 1.500 à 2.000 man”, verklaart comitélid Stijn Timmerman.

Verbroederen

“Het is een bewezen goede formule die we ongewijzigd blijven aanhouden. De bar herschikken we al eens, de inrichting van het goed vol staande marktplein kan soms wat beter. De opbrengst van sponsors en de drankverkoop investeert het Feestcomité opnieuw in onder meer Kermisworp of het Sint-Maartenfeest.” Loppem Zingt verwelkomt graag een 16de keer menig Loppemnaar met gratis inkom om een zomeravond lang muzikaal verbroederen. (HV)