La Braderie wil weer duizenden mensen lokken

De organisatoren van La Braderie. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zoals ieder jaar organiseert de vzw 8580 op de laatste zaterdag van augustus La Braderie in het commercieel hart van Avelgem. “En de volgende jaren worden we nog groter, want dit jaar is er al geen enkele standplaats meer over.”

Een braderie vol standjes, een mooie rommelmarkt, terrasjes, twee grote muziekfeesten met lokale en nationale artiesten, leuke kinder- en straatanimaties, een koopjes- en versmarkt: La Braderie heeft alles om er op 26 augustus opnieuw een spetterende dag van te maken.

Nog groeien

“Traditioneel verwachten we 5.000 tot 10.000 bezoekers die komen shoppen en feesten”, zegt organisator Bert Breda (46). “Eén ding staat als een paal boven water: La Braderie zal één groot feest worden. Eén dag lang staat Avelgem in het teken van ondernemen, live muziek, gezelligheid op straat, en natuurlijk elkaar ontmoeten. We transformeren de komende jaren naar een groot evenement. Het zal nog groter worden, met een programma dat nog uitgebreider zal worden.”

“Voor dit jaar is er alvast geen standplaats meer over, enkel op de rommelmarkt zijn er nog een paar plaatsjes vrij. In de Kerkstraat zorgt Pauline Slangen – gekend van de hits ‘Duizend sterren’ en ‘Uit mijn hoofd’ en dit jaar winnares van Regi’s Academy – om 15 uur voor een van de hoogtepunten. We zijn heel blij dat we haar konden strikken. We hebben ook voor de eerste keer het podium vergroot en op het einde van de Kerkstraat geplaatst om een nog beter effect te hebben. In de Stationsstraat zal het er ook heel feestelijk aan toe gaan, met Boom’n van de Wereld, supergoeie muziek waarop je gegarandeerd uit de bol gaat, en nog veel meer.”

“We zijn heel blij dat we dit alles gratis kunnen brengen. Hieraan hebben we met een supergoed team gewerkt. Ik moet ook benadrukken dat het zonder de steun van de gemeente nooit mogelijk zou zijn om dit te realiseren. Iedereen, jong en oud, zal bij La Braderie een fantastische dag beleven. Daarvan ben ik echt overtuigd”, aldus nog de enthousiaste voorzitter van de organiserende vzw.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier