Kuurnenaren één dag gratis naar Road Rock

Vlnr: Dieter De Waele, Geert lefevre, Francis Benoit en Dirk Calles. (foto LOO)
Redactie KW

Kuurne Eind augustus ontvangt Kuurne opnieuw Roadrock. Dit jaar is het festival een tweedaagse. Op vrijdag 25 augustus mogen alle Kuurnenaren, naar aanleiding van 900 jaar Kuurne, vanaf 19 uur gratis binnen. Op zaterdag 26 augustus spelen onder meer Triggerfinger en Intergalactic Lovers ten dans.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus strijkt Road Rock opnieuw neer op de Vlaskouter. De perfecte afsluiter van de zomervakantie, met foodtrucks, een open air disco, een live music contest en wervelende optredens, aan elkaar gepraat door comedian William Boeva.

“De eerste dag van ons festival, op vrijdag 25 augustus, is gratis voor alle Kuurnenaren en volledig voorbehouden voor aanstormend talent”, vertelt organisator Geert Lefevre. “Er zijn optredens van The Black Gasolines, Lector, Bucklefish en The ObsCure, een tribute band die hits van The Cure brengt. En ook voor wie er niet bij kan zijn is er goed nieuws, want Road Rock is live te beluisteren via de audiostream op Quindo. Op zaterdag 26 augustus mogen we dan onder meer Stef Kamil Carlens, Intergalactic Lovers, Meltheads en Triggerfinger ontvangen.”

“Road Rock werkt trouwens ook nauw samen met Youth for Music, een initiatief dat kwetsbare jongeren de kans biedt om hun muzikaal talent te ontwikkelen. Youth For Music staat onder meer in voor de huur van de instrumenten én de coaching van de leerlingen. Door het muzikaal opleidingstraject van dichtbij te volgen, stimuleert Youth For Music een zinvolle vrijetijdsbesteding. Waar dit tot vorig jaar een samenwerking was met enkel de stad Kortrijk, wordt nu ook met Harelbeke en Kuurne samengewerkt. Bovendien kunnen we ook rekenen op de medewerking van KSA Ambroos en Castor en tal van Kuurnse handelszaken.”

Praktisch

Wie met de wagen naar Road Rock komt, kan die kwijt op de parking van de Hippodroom, Parking Nieuwenhuyse, Parking Damier of de Parking van Hoeve Vandewalle. Tickets voor Road Rock zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en kosten 39,50 euro. (BRU)

Meer info over het festival vind je via de site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier