Kerstmarkt op Watouplein

Het kerstmarktcomité met Frederik Douchy, Sandy Geiregat, Frederic Leys en Aicha Bulcke. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

De werken aan het vernieuwd Watouplein, waarbij alle kasseien heraangelegd worden, zullen klaar zijn voor de tweede editie van de kerstmarkt op zondag 9 december. Met nog meer standen dan vorig jaar, belooft het ook nu een voltreffer te worden.

Vorig jaar was de eerste editie van de kerstmarkt in Watou bijzonder succesvol met niet minder dan 21 standen en zeker meer dan 1.000 bezoekers en kopers. Niets dan gelukkige gezichten bij de organisatoren, die met hun tweede kerstmarkt op zondag 9 december de eersteling nog hopen te overtreffen.

“We waren vorig jaar echt onder de indruk van het enthousiasme bij zowel standhouders als bezoekers”, zegt Aicha Bulcke. “Met 21 standen vonden wij het alvast een bijzonder geslaagde editie, maar het aantal bezoekers overtrof echt wel al onze verwachtingen. De sfeer zat goed en alles verliep bijzonder vlotjes. Iedereen was dan ook zeer tevreden.”

“En als organisatoren keken ook wij heel voldaan terug op onze eerste kerstmarkt. Dus ontbrak het bij ons niet aan enthousiasme om een tweede editie te organiseren. En blijkbaar is er niet alleen bij ons veel goesting. Ondertussen hebben zijn er meer dan 30 standen ingeschreven. We hebben een heel leuk gamma aan zowat alle lekkernijen die op een typische kerstmarkt te vinden zijn. Daarnaast is er ook een heel scala aan standen met geschenkartikelen, zelfgemaakte spulletjes, spelletjes en nog veel meer. Er is zeker weer voor elk wat wils.”

Nieuwe markt

Het Watouplein heeft sowieso een feeëriek karakter en met de kerstversiering en -verlichting wanen velen zich in een sprookjesdecor. Meer nog, na het succes van vorig jaar kon de organisatie investeren in nog meer kerstverlichting en in animatie.

“Er komen twee bands optreden en natuurlijk komt ook de Kerstman langs. Hij verwelkomt de kinderen tegen 18 uur aan de parochiezaal en loopt dan met hen in stoet naar de kerstmarkt om snoep uit te delen. We zijn vooral blij dat de kerstmarkt kan doorgaan op het Watouplein zelf. De volledige heraanleg schoot heel goed op, en zo zal het plein klaar zijn voor de kerstmarkt.”

“We zijn verheugd dat de officiële opening van het heraangelegd Watouplein kan gekoppeld worden aan onze kerstmarkt en dit in samenwerking met het stadsbestuur van Poperinge.

De officiële opening van het Watouplein vindt plaats om 16.30 uur en daarna volgt de opening van de kerstmarkt om 17 uur. De Kerstman komt tegen 18 uur, vanaf 19 uur zijn er de optredens van de twee bands. Tegen 1 uur loopt alles op zijn einde. We zijn nu al zeker dat deze tweede editie van onze kerstmarkt in Watou hét kerstevenement van het jaar in de ruime regio wordt.” (PC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier