Inschrijvingen BK Beerpong in Lichtervelde starten op Vaderdag

Ibe Vinckier, Victor Schellens, Ian Haeghebaert, Jonas Cortvriendt, Arthur Schllens en Kevin Dehullu zijn er klaar voor. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Het festival Beats n’ Bots combineert sport en festival. Sinds vorig jaar vindt tijdens het festival het grootste beerpongevemenent van de Benelux plaats. Op 7 september weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van vorig jaar, jeugdhuis De Komeet uit Ardooie.

De inschrijvingen voor het BK Beerpong starten op zondag 9 juni om 12 uur. “Weg met de verkiezingen”, zegt Kevin Dehullu, één van de organisatoren. “Laat ons focussen op wat echt belangrijk is die dag: inschrijven voor het BK Beerpong 2024. Om klokslag 12 uur ‘s middags gaan de inschrijvingen open op onze website.”

Op Vaderdag vader verrassen met een deelname aan het officiële BK Beerpong? “Vergeet die cliché cadeaus”, zegt Jonas Cortvriendt. “Dit is niet zomaar een studentenspelletje. De vader van Kevin en mijn vader vormen al jaren een duo en stonden in 2022 zelfs in de finale. En zij zijn niet de enige oude rotten in dit vak.”

Uniek festival

“Beats n’ Bots is een uniek festival dat een competitief en recreatief sportevenement combineert met een bruisende festivalervaring”, vertelt Victor Schellens. “Het evenement is gericht op een brede deelname van teams, ongeacht leeftijd en geslacht. Onze competitie is gemengd en omvat de leeftijdsgroep van 18 tot 68 jaar.”

“Het is uniek in zijn soort. Aan de succesformule wordt weinig gesleuteld. 256 deelnemers uit alle windstreken strijden om de nationale titel, ingekleed in een open air festival voor jong en oud, met attracties, livemuziek, speciale acts, dj’s en vele eet- en drankstandjes. Wie van ver komt of er graag eentje te veel drinkt, kan blijven slapen op de camping.”

“De line-up blijft nog even geheim, vorig jaar pakten we uit met enkele kleppers zoals Wim Soutaer, 4T4 van ‘t Hof van Commerce en Triciaa”, zegt Victor. De organisatoren benadrukken nog dat, hoewel het festival toegankelijk is voor jong en oud, het beerpongtornooi uitsluitend voor +18-jarigen is. (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier