Hippodroom van Kuurne decor van groots Fendt Treffen: “We gaan voor meer dan 550 tractoren”

Zondag 30 juni is er een indrukwekkend Fendt Treffen op de Hippodroom in Kuurne. © gf
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Het Antwerpse familiebedrijf Hilaire Van der Haeghe, al 125 jaar actief in België, vierde deze mijlpaal vorig jaar al uitbundig met een reeks evenementen. Als sluitstuk van deze bijzondere verjaardag organiseren ze komende zondag 30 juni van 11 tot 17 uur samen met Agrimadis een indrukwekkend Fendt Treffen op de Hippodroom van Kuurne.

Fendt is een Duitse fabrikant en produceert sinds 1936 landbouwmachines. Fendt is echter niet zomaar een tractor, het is een heus werkpaard waarbij betrouwbaarheid, gemak, comfort en ergonomie centraal staan, zelfs onder de meest zware omstandigheden. De spreuk luidt daarom niets voor niets Als de boer rijdt met een Fendt, is de boerin content.

Nostalgie en innovatie

Tijdens het Fendt Treffen zullen zowel nostalgische tractoren uit grootvaders tijd als de nieuwste, hypermoderne trekkers te bewonderen zijn. Fendt zelf zal enkele primeurs voor België presenteren, waaronder de nieuwste Fendt 600-serie en de complete Fendt Full Line. Dit biedt een unieke kans om de evolutie van tractoren door de jaren heen van dichtbij te bekijken.

Prijzen en spektakel

“Het evenement biedt meer dan alleen maar tractoren”, vertelt Julien Vanderhaeghe van HH Agri. “In 2006 vormde de Kuurnse Hippodroom van Kuurne al eens het toneel van een Fendt-treffen. Tijdens het treffen worden ook diverse prijzen uitgereikt in diverse categorieën, zoals de verste deelnemer, de oudste deelnemende tractor en de mooist gerestaureerde Fendt. Bezoekers kunnen genieten van oogverblindende Fendt-parades, een tractorwijding en spectaculaire demo’s die voor onvergetelijke momenten zullen zorgen. In 2006 mochten we met het treffen op de hippodroom meer dan 1.600 bezoekers verwelkomen en een 550-tal Fendt tractoren. Die aantallen willen we deze keer overtreffen gezien het merk succesvoller is dan ooit te voren in België.”

Kinderanimatie

Ook voor de jongste bezoekers is er veel te beleven. Er zijn springkastelen, een schminkstand en een traptractorcircuit om de kleintjes te vermaken.

Geïnteresseerden die met hun Fendt-tractor willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.fendttreffen.be Als je zondag 30 juni het evenement wil bezoeken, kan je tickets kopen op dezelfde site. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier