“Het waren zulke fijne, zotte jaren”: ketnetwrapper Gloria Monserez na afscheid tijdens Zomertour in Roeselare

Gloria Monserez nam afscheid van de ketnetters tijdens de Ketnet Zomertour in Roeselare. © stefaan beel stefaan beel
Redactie KW

De Ketnet Zomertour streek opnieuw neer in het centrum van Roeselare. Groot en klein genoot onder een stralende zon van de verschillende optredens en randactiviteiten op de Grote Markt. Nadat ze in juli haar vertrek aankondigde, nam ketnetwrapper Gloria Monserez in Roeselare ook afscheid van de ketnetters: “In mijn hart blijf ik voor altijd een ketnetwrapper.”

Net zoals de voorbije jaren waren de weergoden Roeselare goedgezind! Onder een stralende zon werd de Grote Markt omgetoverd tot een heus kinderparadijs met springkastelen, een Lego-hoek, spelletjes, een selfiecorner voor de Meet & Greet en uiteraard een groot podium voor de kinderhelden.

Niet enkel de activiteiten konden op veel bijval rekenen, ook de terrasjes zaten bomvol. “Ons verlof zit er al op, maar door deze feestdag af te sluiten met de Ketnet Zomertour wanen we ons weer even op vakantie”, lachen Bert Saerens en Stephanie Cassidy.

Afscheidslied

De namiddag werd op gang getrapt met optredens van Sarah & Bavo en Kaatje. Daarna was het tijd voor de iets oudere ketnetters en stonden er shows van Gamekeepers en de Ketnetband op het programma. Aan de selfiecorner stonden de hele namiddag wachtrijen met kinderen die hoopten op een glimp van hun held of heldin. De Ketnetband mocht de dag afsluiten en een van hun zangers is ketnetwrapper en tv-fenomeen Gloria Monserez. Zij koos de Ketnet Zomertour in Roeselare uit om afscheid te nemen van de ketnetters. “Het is tijd voor iets anders, maar ik heb zulke ongelofelijk fijne, warme en zotte jaren gehad als ketnetwrapper.” Haar collega’s lieten haar niet zomaar gaan en verrasten haar met een afscheidslied. Met een spetterend optreden nam ze afscheid van het jonge publiek.

Vier reacties

© stefaan beel

Voor Justine Boussier, Max Schietecatte (3), Liv De Meulenaere (5), Lori Pollet en Fleur Wittevrongel is de Ketnet Zomertour een leuk familie-uitstapje. “We wonen verspreid in de provincie en het was al lang geleden dat we nog eens hadden afgesproken. De Ketnet Zomertour was dus het ideale excuus om nog eens bijeen te komen”, lacht Fleur. “Daarnet konden we het optreden van Sarah & Bavo en Kaatje meepikken en straks gaan we nog even kijken naar de Gamekeepers.” Neefje Max en nichtje Liv genieten intussen van een welverdiend ijsje. “Ze zijn nog klein, dus even pauzeren is nodig, maar ze genieten ten volle van dit evenement!”

© stefaan beel

Bij de Lego-stand treffen we Anthony Vanderstraete en Liesbeth Vuylsteke aan, samen met hun dochters Odette (6) en Jeanne (3). “Wij wonen in Roeselare en komen dan ook elk jaar trouw naar de Ketnet Zomertour. Het is de eerste keer dat onze jongste dochter Jeanne meekomt en ook zij vindt het hier heel fijn!” De eerste halte van het gezin was de Lego-stand. “We zullen straks zeker nog gaan kijken naar de optredens, maar we komen toch vooral voor de Lego-stand”, lacht Liesbeth. Dochter Odette is dan ook een grote fan. Odette: “Ik ben samen met papa en mijn zus een ruimtetuig aan het maken. Ik vind het leuk om al die Lego te zien en uit te proberen.”

© stefaan beel

De Ketnet Zomertour was er niet enkel voor kleine kinderen, ook enkele tieners beleefden er een fijne dag. Fleur Vereecke (14) uit Brugge ging samen met haar vriendinnen Taïsa Raes (16) en Tayssa Van Eet Veldt (12) uit Meulebeke helemaal uit de bol op de muziek van Gamekeepers. “Wij hebben alle afleveringen gezien en we kennen alle nummers uit het hoofd”, lachen ze. “Wij kwamen eigenlijk speciaal naar Roeselare voor ketnetwrapper Héritier”, vertelt Taïsa. “We kennen hem vooral als acteur uit Milo en hij is onze held.” Tayssa is dan weer wat ontgoocheld: “Ik hoopte Gio Kemper te zien van de Ketnetband, maar hij is er vandaag niet bij.”

© stefaan beel

Bert Saerens en Stephanie Cassidy uit Kuurne genieten samen met hun dochter Louise (7) van een terrasje. “Wij zijn alweer aan het werk, dus vandaag is een doordeweeks verlofdagje”, lachen ze. “Met een aperitiefje in de zon wanen we ons weer op vakantie!” Het is niet de eerste keer dat ze naar de Ketnet Zomertour komen. “Vorig jaar zijn we naar Kortrijk geweest en dat is zo goed meegevallen, dat we nu naar Roeselare wilden komen.” Dochter Louise is vooral fan van de Ketnetband. “Ik heb niet één favoriete zanger of liedje”, weet Louise. “Ik vind het vooral leuk dat ik mijn helden eens van dichtbij kan zien!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier