(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Centraal schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet met v.l.n.r. Otto Vlonk, echtgenote Katrien Desmet en dochter Charlotte van Otto Waffle Atelier, Wim Moyaert van Boer Bas, Thibault Lejeune, coördinator Brugs Food Lab, Sams Janssens van Sam Serveert, Magalie Jooren van Magpies en Peter Clerckx van de kringloopwinkel Ecoliving. © CGRA
Redactie KW

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.

Op het programma o.a. demo’s, inspirerende verhalen over gezonde en lokale voeding, een brunch, workshops en kinderactiviteiten, waaronder een voedsel-zoektocht. De hele dag door kan je ook proeven van duurzaam lekkers geserveerd door de leden van het Brugs Food Lab op het marktplein.

“We willen met (H)eerlijk Brugge iedereen laten kennismaken met verrassende, gezonde, smakelijke en lokale gerechten. Het festival is bovendien gratis en laagdrempelig”, aldus schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet.

Het volledige programma nalezen en inschrijven voor de verhalenavond, brunch en workshops kan je via www.brugsfoodlab.be/heerlijkbrugge. (CGRA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier