Grote belangstelling voor Natuurfestival in bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne

Grote belangstelling voor het Natuurfestival in 'Duinpanne' in De Panne. Het was genieten van het mooie nazomerweer en de talrijke workshops en activiteiten voor de kinderen. © JT
Redactie KW

Op zaterdag 30 september kon je in het bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne genieten van tal van activiteiten en allerhande workshops.

Er was animatie, muziek en een uitgebreide catering voorzien. Kinderen konden leren speerwerpen, boogschieten of boetseren met klei.

In het natuurdorp kon je kennismaken met verschillende ambachten met natuurlijke materialen. Een touw maken van brandnetel of braam, leer maken van vishuiden of kennis maken met de eikelmuis konden vele bezoekers bekoren.

De stand van de bijen waar het verschil tussen de Aziatische en de Europese hoornaar werd getoond kon rekenen op heel wat belangstelling.

Wie zich verder wilde verdiepen in het Noordzeeleven, kon tercht bij ILVO om Noordzeevangsten te determineren. Leerlingen van Stapwest (Woord-Drama) uit Veurne speelden een toneelstukje over het belang van bomen. Het bezoek aan het bezoekerscentrum en alle workshops en activiteiten waren gratis.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier