Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

Rens De Muynck en Tom Vandepitte hebben opnieuw een gevarieerd programma uitgewerkt. © DC
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.

Het evenement Barrio Tilo, waarmee initiatiefnemers Tom Vandepitte en Rens De Muynck in 2019 aan Sijsele-kermis een nieuwe schwung wilden geven, is intussen toe aan de zesde editie. “De eerste editie bestond enkel uit een pop-upbar in pagodetenten tussen de kermisattracties, maar was meteen een schot in de roos”, weet organisator Tom Vandepitte. “De naam Barrio Tilo is een verwijzing naar het Spaans voor Wijk van de Linde en verwijst daarmee naar de locatie: het Lindeplein.”

Modeshow

Deze zesde editie vindt plaats op 20, 21 en 22 september. De Fashion Night met modeshow opent op vrijdagavond het kermisweekend. Drie modezaken, een kapsalon en een schoonheidsinstituut uit de regio werken daaraan mee. Na de modeshow, die start om 20 uur, is er van 23 uur tot 2 uur een afterparty met dj Gum.

De zaterdag staat dan weer in het teken van de Party Night. “Heel wat goede dj’s die actief zijn in bekende danscafés in de regio maken hun opwachting”, zegt Tom Vandepitte. “Maar de absolute headliner van die avond is niemand minder dan Sylver, de danceformatie rond Silvy De Bie en dj Wout Van Dessel. Om de beleving compleet te maken wordt passende partyverlichting met lasers voorzien en zijn er vuureffecten.” De Party Night start om 21 uur en gaat door tot 3 uur. Tickets kosten 14,5 euro.

Familiedag

Zondag is traditioneel de familiedag die al vroeg begint met een tweede editie van de rommelmarkt. Van 12 uur tot 14 uur is er een eetfestijn met varkentje aan het spit, verzorgd door traiteur Vermeulen uit Damme. De prijs voor het eetfestijn, dat ook bestaat uit groentebuffet met frietjes en een aperitiefje vooraf, bedraagt 25 euro.

Coverbands

In de namiddag is er kinderanimatie met grime, een ballonnenclown en springkasteel. De kermisattracties blijven het hele weekend door toegankelijk. In de namiddag en de vooravond treden er nog twee coverbands op. De kermis wordt afgesloten met de closing party met dj Rhino.

Info: www.barriotilo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier