Gastrobar Sam neemt al vier jaar deel en werd dit jaar tweede in de categorie van de publieksjury. “Een mooie erkenning. Ook Mac Moules werd met een heel andere garnaalkroket bekroond”, zegt een trotse Sam Vancompenolle, die voor de helft betrokken is in de zaak.
“De voorbije drie jaar eindigde ik telkens als derde in de wedstrijd. Nu schuiven we een plaatsje op. Dat is een fantastische erkenning, zeker gezien de bikkelharde concurrentie van andere restaurants die ook uitpakken met kroketten van hoog niveau”, zegt Sam Vancompenolle van Gastrobar Sam in de Van Iseghemlaan. De chef sleutelde aan zijn recept: “Je probeert het toch elk jaar beter te maken. En ik heb er effectief een jaar aan gefinetuned. Dit keer focuste zich dat op het preciezer afwegen van de kruiden. Voor deze wedstrijd kun je het niet meer op het gevoel doen”, vindt Sam.
verkoop verdubbeld
De bekroonde chef is formeel: “Sinds het festival is de verkoop van garnaalkroketten bij ons verdubbeld.” Sam is vooral blij dat ook Mac Moules, een zaak waarbij hij ook voor de helft betrokken is, in de prijzen viel. “Ze nemen pas voor de tweede keer deel en werden derde bij de vakjury. Het gaat om een heel andere garnaalkroket en een mooie erkenning. Het is fantastisch om met twee zaken in de prijzen te vallen.”
En Sam Vancompennolle gaat met het winnende recept meteen weer aan de slag: “Vanaf deze week draaien we opnieuw volop kroketten, want ik denk dat veel mensen ze zullen willen proeven.”
Lees hiermeer over het Garnaalkrokettenfestival.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier