Festival Bokal voor het eerst op nieuwe locatie Bokkeslot

Festival Bokal van Kinderboerderij Bokkeslot is aan de vierde uitgave toe in kinderboerderij Bokkeslot. Van links naar rechts bemerk je Mattes Terryn, Baptiste Steeland, Nick Hooghe, Florian Trio en Willem Labeeuw. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk organiseert op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus de vierde editie van Festival Bokal. Voor de eerste keer vindt het familiefestival van hoofdzakelijk lokale muziekgroepen, allerlei lekkernijen en entertainment plaats op de nieuwe site in de Vichtesteenweg. “Het is een eerste serieuze test voor onze toekomstige locatie.”

Ruim drie decennia na de start bruist het Bokkeslot nog altijd van dynamiek en enthousiasme. Vele duizenden kinderen vinden jaarlijks de weg naar de kinderboerderij van boer Willem Labeeuw en zijn talrijke medewerkers. “Er is veel geëvolueerd maar onze basisdoelstellingen blijven behouden”, stelt Willem.

“Het Bokkeslot wil in eerste instantie een doeboerderij zijn waar kinderen op een speelse en ervaringsgerichte manier het boerderijleven leren kennen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Wij geloven dat de kwaliteit van onze toekomst grotendeels afhangt van de mate waarin we erin slagen om een duurzame samenleving te creëren.”

Nieuwe locatie

“Door het ongedwongen en recreatieve karakter van onze werking creëren we een sfeer waar medewerkers – professionelen en vooral veel vrijwilligers – en bezoekers op een positieve manier, bewust leren omgaan met de natuur, de dieren en de wereld rondom ons. We hebben een heel uiteenlopend aanbod voor scholen en groepen. Het gonst hier het hele werkjaar door van de activiteiten.”

“‘Straks’ verhuizen we naar de nieuwe site in de Vichtesteenweg waar we nog meer mogelijkheden hebben om onze werking te ontplooien. Voor Festival Bokal wijken we bewust uit naar die locatie. Het wordt een echte test. Uitkijken wat het wordt …”

Totaalbeleving op Festival Bokal

Vier jaar geleden rijpte bij enkele enthousiastelingen de idee om met een eigen muziekfestival uit te pakken. “De eerste uitgave van Festival Bokal in 2019 werd een succes”, gaat Florian Trio verder. “Dit jaar zijn we aan de vierde editie toe. We blijven gaan voor een warm, sfeervol, maar vooral gezellig festival en willen zowel de jeugd, jongvolwassenen als gezinnen bereiken.”

“Kinderboerderij Bokkeslot zet met het zelfoogstproject in op duurzame en lokale producten en draagt die visie ook tijdens het festival voluit uit. Onze focus ligt daarom op lokale producten en artiesten. Een extra troef is onze originele eetervaring met maaltijden in unieke verpakkingen, bokalen natuurlijk …”

“De totaalbeleving staat centraal. Bij ons festival hoort natuurlijk een camping waar de mensen zowel vrijdag- als zaterdagavond kunnen overnachten in een ongedwongen, gezellige sfeer.”

Twee podia

“Er zijn twee locaties voorzien zodat we een vlot verloop kunnen garanderen: het hoofdpodium (The Meadow) en een sfeervol plaatsje op de boerderij (The Open Air). Wise Men geeft op vrijdag 18 augustus om 18 uur het startschot. Daarna volgen Arend Delabie, ‘thuisgroep’ en ambianceband Et Encore, Zebras Are Timeless (Z.A.T.) en DJ Thönder.”

“Op zaterdag 19 augustus zijn er vanaf 15 uur optredens van achtereenvolgens Cheap Gas, Rosie Stuart, Café des Sports, Ar, Oproer, Anna Maehl, Crooked Steps, Wise Men, Green Crow Collective en DJ Senor Bugus.”

Prakisch

Tickets kosten in voorverkoop 10 euro voor de vrijdag en 14 euro voor de zaterdag. De dag zelf betaal je respectievelijk 12 en 16 euro. Voor een combiticket is dat 20 of 23 euro.

Er is gratis camping en gratis toegang voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar. Er zijn speciale regelingen voor mensen met een beperking en hun begeleiders.

Info: www.festivalbokal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier