Feest van de Bredenaar is inzet van zomervakantie

Sandra d’Agostino van de dienst Toerisme en burgemeester Steve Vandenberghe. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Bredene viert eind juni feest op het Duinenplein en in het MEC Staf Versluys. Tijdens het Feest van de Bredenaar wordt met optredens, straatanimatie, eet- en drankstandjes, games en heel wat animatie voor jong en oud het startschot van het zomerseizoen gegeven. “We lanceren tegelijk ook een digitale citygame”, legt burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) uit.

Het Feest van de Bredenaar start op vrijdag 28 juni met een dansnamiddag voor Bredense senioren waarop zanger Jason Bradley acte de présence geeft. De dansnamiddag vindt plaats in het Lokaal Dienstencentrum (Duinenstraat 106) van 14 tot 18 uur. Inschrijven voor deze namiddag kan via het Lokaal Dienstencentrum.

Nog op vrijdag 28 juni kunnen jongeren zich uitleven tijdens een ‘escape game’. Deze strijd vindt dan weer plaats aan het gemeentehuis. Inschrijven kan met teams van 6 deelnemers (voor 12-plussers). Zitten er jongere kinderen in het team? Dan moet er minstens één volwassene mee inschrijven.

Digitale citygame

Vanaf zaterdag 29 juni start Bredene met het digitale citygame Expeditie Bredene. Deze is opgezet in samenwerking met lokaal kunstenaar en geestelijke vader van ‘prikkeBreintje’ Guido De Greef. Verteller van dienst is niemand minder dan Piv Huvluv. Tijdens de game zoek je mee naar het sleutelwoord samen met ‘prikkeBreintje’ en Piv tijdens een interactieve wandeling van 4 km. Maar er is nog meer te doen op zaterdag 29 juni: zo kan je dan met een billenkar een route afleggen en ondertussen leuke opdrachten uitvoeren. Voor de allerkleinsten is er de speurtocht ‘prikkeBreintje’, die door de Duinenstraat loopt. En om 16 uur kan je mee sporten tijdens een live zumbales.

Bij deelname aan één van de activiteiten op 28 en 29 juni krijg je een lot voor de tombola, waarmee je kans maakt op mooie, lokale prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats op het Duinenplein op zaterdag 29 juni (17.30 uur).

Le Frique

Na alle animatie op het Duinenplein kan je vanaf 19.30 uur terecht in het MEC Staf Versluys voor een avond vol plezier. Om 20.30 uur kan je er genieten van partyband ‘Le Frique’ om meteen de zomer op een fantastische manier in te swingen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier