Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde concerteren: “Dubbelconcert om tien jaar oc De Schouw te vieren”

We herkennen v.l.n.r.: Stefanie Syoen, Ria Pattyn, Herman Becue, Frans Vanclooster, Luc Vanderper, Luc Haeghebaert, Guillaume Noppe, Francky Vens en Dries Naert. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Naar aanleiding van het feestjaar tien jaar oc De Schouw, organiseert de cultuurraad van Lichtervelde samen met Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde ‘Concert X’ op zaterdag 12 oktober. “Beide muziekkorpsen waren onmiddellijk bereid hieraan mee te werken”, aldus de organisatoren.

“Tien jaar geleden werd tijdens het feestprogramma ook al een dubbelconcert georganiseerd, wat toen een groot succes was”, zegt Guillaume Noppe, namens de cultuurraad. “Vanuit de cultuurraad groeide het idee om in 2024 een gelijkaardig concert te organiseren. Beide muziekkorpsen waren onmiddellijk bereid hieraan mee te werken. Tijdens het feestjaar pakten we al uit met verschillende optredens, zoals van Piv Huvluv en Astrid Stockman.”

Programma

De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde nemen deel aan Concert X. “De avond wordt ingezet door het trommelkorps van de Zwaan, onder leiding van Sam Maertens, en de Drumband van De Burgersgilde, onder leiding van Thomas Hollevoet. Daarna speelt de harmonie, gevolgd door een samenspel van de beide jeugdensembles, Ferventis en JEL. De fanfare speelt ook apart, waarna het concert wordt afgesloten met twee gezamenlijke nummers, onder leiding van Mieke De Meyer en Jens Demey. Lien Stevens staat in voor de presentatie.”

Praktisch

Concert X vindt plaats op zaterdag 12 oktober om 20 uur in oc De Schouw aan de Statiestraat 113. Tickets kosten 10 euro per persoon en kan je bestellen op www.lichtervelde.be/10-jaar-oc. Na betaling worden de tickets digitaal doorgestuurd. De ticketverkoop start op maandag 9 september. Wie hulp nodig heeft bij het bestellen kan langsgaan bij de bibliotheek van Lichtervelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier