EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans

De fans en organisatoren zijn er klaar voor. © LI
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 16 juni werd het EK-dorp, geïnstalleerd achter de kantine van voetbalclub KWSO in de Bekestraat in Oudenburg voorgesteld. Maandag kunnen Rode Duivels-fans er de eerste match van de Belgen op groot scherm bekijken en de sfeer van samen supporteren beleven. “We verwachten tussen de 300 en 500 supporters”, stelt Emiel Vandewalle van de voetbalclub.

Initiatiefnemers van het EK-dorp in Oudenburg zijn Jeroen Lingier, Sybren Tailleu en Emiel Vandewalle, gesteund door het bestuur van White Star. “Het is de eerste keer dat we hier zo’n groot evenement organiseren. Het vergde heel wat voorbereiding; we zijn al enkele weken bezig met het draaiboek en het inplannen van de medewerkers, zo’n 20 per avond”, vertelt Emiel.

“De hele installatie hebben we nu gehuurd voor drie matchen. We hopen natuurlijk dat onze Rode Duivels doorgaan naar de volgende ronden. In dat geval kan alles aanwezig blijven om de wedstrijden hier bij te wonen”, zegt Emiel Vandewalle.

Ook bij regenweer

Naast het grote scherm is ook een overkapping voorzien, zodat bij minder goed weer iedereen kan schuilen. “Dit was een last minute beslissing. Ook hebben we aan onze kleine supporters gedacht met een springkasteel”, aldus nog Emiel.

Over het kostenplaatje moet de organisatie zich geen zorgen maken, want dat wordt gedragen door de sponsors. “Onze lokale ondernemers waren meteen bereid om te helpen. De opbrengst van drank en eten gaat dan weer naar onze voetbalclub.”

Om de sfeer te verbeteren zijn er bij een goal van de Belgen speciale effecten voorzien. Zo is er een rookkanon.

Het EK-dorp gaat elke dag om 17:00 uur open, Sluiting is op weekdagen voorzien om 23.00 uur en in het weekend om 01:00 uur.

(LIN)