Dit weekend kermis in Varsenare

Carine Vandermeersch, Claudia Coudeville, Isabelle Louis, Marijke Snauwaert en Vicky Lingier zetten hun schouders onder het ‘Fairste Ontbijt’. © DC
Redactie KW

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.

Het dorp met de meeste inwoners heeft sinds het wegvallen van bakker Hervé Tavernier geen feestcomité meer. Toch staat het komend weekend bol van activiteiten, waardoor de optelsom toch een leuke kermisaffiche oplevert. Op zaterdag 21 september is er een wielerwedstrijd elite 2 in het centrum, georganiseerd door Sport en Welzijn Varsenare. De start wordt om 15 uur gegeven aan café Oud Gemeentehuis en doet 20 lussen ten noorden van Varsenare. Uiteraard is er ook een rommelmarkt. Deze vindt plaats op zondag 22 september vanaf 7.30 uur in de dreef Hof ter Straeten. De opbrengst gaat naar de organisatie van een internationaal tornooi voor de U14 van KFC Varsenare.

Het leukste familiale evenement is het ‘Fairste Ontbijt’, op zondag 22 september aan de KSA-lokalen. Aanschuiven aan de langste ontbijttafel van de regio kan van 8 tot 10 uur. Er zal een smaakvol ontbijtbuffet aangeboden worden waar Fairtrade-, en lokale producten centraal staan. Onze landelijke gemeente kent heel wat lekkere, verse producten van eigen kweek. Diverse zuivelproducten zoals boter, kaas of yoghurt, maar ook fruit en andere producten”, zegt Isabelle Louis.

zelf meebrengen

“De werkgroep Fairtrade staat ook voor duurzaamheid en vraagt om bij dit ontbijt zelf uw glas, tas, bord, mes, vork, lepeltje, … mee te brengen. Voorzie ook zeker een cavaglas en een potje voor yoghurt en/of fruit.” (PA)

De kostprijs bedraagt 10 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Een kermis zou ook geen kermis zijn zonder attracties. Op de twee pleintjes aan de Sint-Mauritiuskerk staan er diverse foorkramen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier