Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Een sfeerbeeld van een van de vorige edities. (Foto Steven Decroos)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.

Een aantal van de voorstellen worden echter effectief uitgevoerd, in samenwerking met het cultuurcentrum De Steiger. Zo realiseert Manu Engelen op zondag 6 oktober (of bij regenweer op zondag 20 oktober, red.) zijn voorstel op de ‘groentemarkt’ – het deel van de Grote Markt achter het stadhuis. Wie zondag drones ziet overvliegen, hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Ook andere voorstellen worden uitgevoerd in de publieke ruimte van Stad Menen. Zo komt er op de Waalvest een nieuw kleurrijk monument, en zal je op het Leie-eiland een maquette van een jonge Menenaar vinden.

Luk Lambrecht als caretaker

Uit een open oproep selecteerde een jury 32 voorstellen. Die ontdek je als idee op zich, of als gerealiseerde voorstellen. Aanvullend selecteerde de curator van deze editie, gerenommeerd tentoonstellingsmaker Luk Lambrecht, vijf internationale kunstenaars. Luk Lambrecht is gewezen curator van Cultuurcentrum Strombeek en huidig coördinator Vrije Kunsten aan PXL-MAD hogeschool. Hij won in 2020 de Ultima voor beeldende kunst.

De opening van de tentoonstelling op vrijdag 25 oktober om 19 uur 30 is toegankelijk voor iedereen. ‘Het Voorstel’ is gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag – telkens van 14 uur tot 18 uur – in het cultuurcentrum, het stadsmuseum en de openbare ruimte (Menen). De tentoonstelling loopt tot en met zondag 22 december.

Met steun van Stad Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier