De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Met de jaren is 'Bier aan Zee' uitgegroeid tot een hoogtepunt aan de Belgische kust, waar iedereen welkom is om te genieten van muziek, bier en de komische noten van Freddy en De Alfredo’s. Het evenement brengt families en vrienden samen in een ambiance van vreugde en ontspanning, en belooft ook dit jaar weer een onvergetelijk weekend te worden. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Vrijdagavond waren de weergoden Middelkerke gunstig gezind tijdens de eerste avond van het jaarlijkse ‘Bier aan Zee’. Dat zorgde voor veel vreugde bij de aanwezige brouwerijen, horecazaken op de zeedijk en natuurlijk ook bij de bezoekers, die in grote getale van het bier genoten.

“Het is een weekend waar we altijd naar uitkijken. Iedereen is op zoek naar ontspanning en geniet van de muziek en de vrolijke sfeer van Bier aan zee”, zegt Freddy Denys (78), uit Veldegem. Freddy is een van de vaste waarden van het evenement ‘Bier aan Zee’. Sinds 1983 zorgt hij voor de komische noot tijdens dit populaire bierweekend. Nog steeds trekt hij met De Alfredo’s de dijk op, en bespeelt hij het publiek met zijn trouwe kleine saxofoon.

“Ik heb veel mensen van de Dijkraad gekend,” vertelt Freddy. “Allen deden het met heel veel goesting en inzet. Ik heb goede herinneringen aan hen allemaal, maar ik denk in het bijzonder aan de trekkers Michel Vandewalle van hotel Siësta en Ronny Van Troostenberge van de Riviera. We waren altijd welkom in Middelkerke. Later gaven ze de fakkel door aan wijlen Dirk Sap. Nu is het de toeristische dienst onder leiding van schepen Tom Dedecker die de programmatie van ‘Bier aan Zee’ verzorgt.”

Het evenement is een vaste waarde geworden, en vele families komen er jaarlijks terug om te genieten van de gezelligheid en het samenzijn. Freddy herinnert zich ook nog levendig de ontmoeting met de muzikanten van ‘The Sound Of Music’ uit Houthalen-Helchteren, onder leiding van Santo Costa. “De muziekstijl die zij speelden was geïnspireerd door bekende formaties zoals Max Greger, James Last en Glenn Miller,” vertelt Freddy. “Het hoogtepunt van ons weekend was het moment waarop we met deze bigband mochten meespelen en een vrolijke noot konden toevoegen.”

Bier aan Zee

Op vrijdag 21 juni begon ‘Bier aan Zee’, en het evenement gaat door tot en met zondag 23 juni 2024. Het programma op zaterdag 22 juni start om 11:00 uur en duurt tot middernacht, met feesttenten die open blijven tot 02:00 uur. Op zondag 23 juni begint het weer om 11:00 uur en eindigt om 20:00 uur, met feesttenten die open zijn tot 22:00 uur. Het evenement vindt plaats op de Zeedijk in Middelkerke, 8430 Middelkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier