Daan en Glints headliners op Rock op het Plein: “Hoofdpodium is nagelnieuw”

Met O’Parleur krijgt een plaatselijke band een mooie kans. We bemerken vlnr Joachim Quartier,zanger Gwen Temperman, drummer Tars Valcke en Steve Wemaels. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De vijfdaagse zomerkermis opent vrijdag 16 augustus om 17.30 uur traditioneel met Rock op het Plein met als headliners Daan en Glints. Voor de derde keer op rij zijn er optredens op twee podia. Tien groepen kleuren de affiche. Tickets kosten in voorverkoop 25 euro.

Rock op het Plein is alvast één van de oudste en gezelligste stadsfestivals van onze provincie. Op het grote podium op het Sint-Maartensplein bestaat de line-up uit Subway Freak Show (winnaars Rock op het Plein kick off in jeugdhuis BeePee), Maria Iskariot, Glints, Daan en Cookies and Cream. Voor de afterparty zorgt dj Yves Deruyter.

Aan de overkant van Kapittel is er op de parking het tweede podium op Den Koer met O’ Parleur, Food Fighters. The Kids en Naft. O’ Parleur is een plaatselijke band met Gwen Temperman, Tars Valcke, Steve Weemaels en Joachim Quartier. Ze noemen hun genre ‘pretentieloze arrogante rock’.

Een topper als Daan komt voor de tweede keer. Het is de artiestennaam van singer-songwriter en muzikant Daniël (Daan) Stuyven. Twee jaar geleden kende Cookies and Cream heel veel succes. De partyband van de Antwerpse broers David en Domien Van Aerde zette heel veel mensen aan het dansen. De bekende Antwerpse dj Yves Deruyter komt voor de eerste keer. Voor de vierde keer op rij draaide hij op het hoofdpodium van Tomorrowland en kreeg jong én oud moeiteloos mee.

Kannen bier

De grote nieuwigheid dit jaar is het hoofdpodium. “We beschikken over een nagelnieuw fonkelend hoofdpodium”, zegt Dimitri Durnez van de vzw Tobacco Town Music. “In samenwerking met de stad zijn we op zoek gegaan naar een firma om een nieuw podium aan te bieden. Het oude podium heeft zeker zijn staat van dienst maar met de huidige technische eisen van bands en muzikanten was het tijd voor een vooral hoger exemplaar. Dit zal natuurlijk de festivalbeleving op het plein vergroten. Het nieuwe podium wordt gehuurd en ter plaatse in elkaar gezet, gelet op de oneffenheid van de pui.”

“Ook een nieuwigheid is dat we dit jaar niet alleen werken met herbruikbare bekers, maar ook met herbruikbare kannen van 1,5 liter. Dat maakt het werken met de herbruikbare bekers wat makkelijker en wie eens zijn vrienden wil trakteren moet daarvoor niet telkens alle bekertjes verzamelen.”

Vonken

Rune Durnez is nieuw in het bestuur. Ze is samen met Pauline Declercq verantwoordelijk voor de medewerkers. Rune is de dochter van ex-voorzitter Dimitri. Vorig jaar stopten Jitske Leroy en Delphine Vanzandycke na een lange en goeie staat van dienst als verantwoordelijken voor de sponsoring en vips. Gemeenteraadslid Jari Denorme en zijn partner Jill Beeckmans nemen, na vorig jaar al meegewerkt te hebben, de fakkel helemaal over van Jitske en Delphine.

Glenn Dumortier deed vorig jaar voor het eerst de presentatie. “Hij deed dat meer dan prima en mag dit met volle goesting opnieuw doen”, zegt Dimitri. Samen met voorzitter Klaas Vandersyppe trok hij naar het optreden van Daan en Glints op Rock Werchter. “Momenteel hebben ze een hit met ‘not a housewife’, een bewerking van Glints van het nummer Housewife van Daan. Ze verrasten op Rock Werchter door dit nummer samen live te brengen en deden de weide helemaal daveren. Door het enorme succes van het optreden van Glints en het gastoptreden van Daan besloten ze nadien om er een single van te maken.”

“En het moet natuurlijk lukken dat we Daan en Glints op onze affiche staan hebben. Wie weet kan dat nog vonken geven… Voor alle duidelijkheid: we wisten niet dat ze samen zouden werken op Rock Werchter op het moment dat we ze boekten.”

De groepen worden steeds duurder en daardoor is in vergelijking met vorig jaar de prijs van de tickets met 5 euro verhoogd. Vorig jaar waren er twaalf groepen, nu twee minder. “Deels door het kostenplaatje maar ook voor de timing met de wissels van de bezetting door de groepen zodat iedereen maximaal van alle groepen kan genieten”, legt Dimitri uit.

Tickets zijn te koop via www.rohp.be/tickets. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Heb je een Uitpas met kansentarief? Koop dan je tickets via www.rohp.be/uitpas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier