CC De Beuk in Kortemark heropent met Makersmarkt

Enkele honderden mensen kwamen langs op de makersmarkt. © JD
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Sinds januari stond CC De Beuk in de Torhoutstraat in Kortemark volledig in de steigers. De oude kapel, die als foyer gebruikt wordt tijdens voorstellingen, kreeg een complete make-over.

Er kwam een nieuwe toegang en het dak werd geïsoleerd en vernieuwd. Daarnaast werd de dakstructuur aangepast voor zonnepanelen. Ook de buitenkant van het cultuurcentrum werd helemaal opnieuw geschilderd. Daarnaast werd ook de foyer in een nieuw jasje gestoken.

Op 21 september tussen 14:00 en 18:00 uur werden de deuren van het gebouw opengezet voor het grote publiek en kon iedereen de vernieuwde foyer komen bewonderen. Tijdens de heropening organiseerde de dienst Cultuur een Makersmarkt.

Creatief talent

Dit was de ideale gelegenheid om niet alleen de Beuk in de kijker te plaatsen, maar ook het creatieve talent dat Kortemark te bieden heeft. Van keramiek tot lederwaren en van prachtige illustraties tot creatief snoepgoed, alles kwam aan bod.

De honderden kijklustigen konden die dag ook gratis genieten van een ambachtelijk Kortemarks ijsje van ’t Smelt of een biertje van brouwerij Den Buiten of De Bosuil.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier