“Bijna technische perfectie”: vakjury lovend over kroket van Sam Vancoppenolle van Mac Moules

Paula Rogacheva, Sam Vancoppenolle en Elize en Thibault Vancoppenolle. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De vakjury van het Garnaalkrokettenfestival bekroonde de kroket van Mac Moules met een duidelijke vermelding: “Bijna technische perfectie.” Een mooie opsteker voor eigenaar Sam Vancoppenolle en uitbaatster Paula Rogacheva.

Sam Vancoppenolle nam met zijn Gastrobar Sam enkele keren deel en behaalde meermaals de top 3. Een eerste prijs stond nog niet op het palmares van de creatieve chef. Ook zijn tweede zaak in de Van Iseghemlaan haalde al de top 3.

Paula Rogacheva, sinds een jaar het gezicht van Mac Moules, is blij: “Het is een nieuw team en we hebben het recept van vorig jaar aangepast. Op basis van de ideeën van Sam.” De vakjury verwoordde het zo: “De krokante korst met fijne textuur omhult een fluweelzachte vulling met een expressieve bisquesmaak. Het subtiele pitje van cayennepeper houdt de nasmaak levendig. Een elegante, geraffineerde uitvoering. Het benadert de technische perfectie.”

Geheim

De honger naar een eerste plaats was groot bij Sam. Paula verklapt hoe ze bijstuurden: “We staken veel tijd in de korst. De chapelure maakten we zelf met brood. Dat lieten we maken in verschillende bakkerijen en maakten er zelf broodkruim van. Het geheime ingrediënt in de korst vormden de garnaalkoppen die van vistrap kwamen. We lieten die 24 uur in de over drogen en vermaalden tot een extra ingrediënt in de korst.”

Ze is duidelijk over het eigen werk: “Midden september startte een team van 4 mensen met het draaien van meer dan 6.000 kroketten. We hebben er onze vrije dagen aan opgeofferd. Deze prijs van de vakjury is een mooie erkenning.” De kroketten zijn vooral geliefd in de foodtruck op de Vistrap. “Ik denk dat er in onze Mac Mer nog meer kroketten verkocht zullen worden.”

“We gaan nog even feesten maar daarna gaan we brainstormen wat we met onze winnende kroket kunnen aanvangen. En de trofee komt zichtbaar in de zaak naast de trofee van vorig jaar”, besluit Paula.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise