Bewoners van woonzorgcentrum De Drie Platanen zijn nu volwaardige rockers in aanloop naar concert Rammstein

Bewoners van wzc De Drie Platanen toverden zich om tot volwaardige hardrockers en geven het beste van zichzelf. © De Drie Platanen
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op 27 en 28 juni maakt Rammstein opnieuw hun opwachting op het festivalterrein De Nieuwe Koers in Mariakerke. De bewoners van woonzorgcentrum De Drie Platanen zijn er alvast klaar voor om het concert opnieuw te volgen. De bewoners werden nu op banners omgetoverd tot leden van de band.

Wie denkt dat alleen maar jonge mensen en ruigere types grote fan zijn van Rammstein heeft het mis. Enkele bewoners van het woonzorgcentrum De Drie Platanen zijn grote fan. Zo zaten ze allemaal buiten toen Rammstein twee jaar geleden al eens op de concertsite stond voor twee keer vijftigduizend man. De Drie Platanen kijkt immers uit op de achterzijde van het imposante podium. Maar de oudjes zaten buiten op het grote terras om naar de muziek te luisteren. Meer nog: ze deden zelfs het rockteken. Dat ze de muziek wel konden smaken was toen al duidelijk.

Bewoners kijken ernaar uit

Volgende week donderdag en vrijdag komt Rammstein echter terug en ook nu kijken ze daar opnieuw naar uit. “Onze bewoners kunnen het optreden opnieuw volgen vanop de ‘tweede’ rij”, zegt directeur van het woonzorgcentrum Lieven Vermeulen. “Een aanzienlijk deel van onze bewoners kijkt hier dus echt naar uit, hé. Het concert biedt onze bewoners de kans om de dynamiek en de energie van een liveconcert mee te maken. Er is de aanloop naar het concert met heel wat bedrijvigheid op de site, maar ook de beeld- en geluidservaring en de bruisende sfeer rondom het optreden. Veel bewoners kijken dan ook met spanning uit naar deze dagen.”

Dit jaar gingen ze nog een stapje verder door. “We vroegen ons af hoe Rammstein eruit zal zien binnen 20 of 30 jaar”, zegt de directeur lachend. “Wat als onze bewoners nu eens op het podium zouden stappen in plaats van kijken? Op verschillende banners rondom het woonzorgcentrum is het resultaat van de oude rockers zichtbaar. We hebben onze bewoners omgetoverd tot volwaardige leden van de band en geven het beste van zichzelf in volle concertmodus.”

(Lees verder onder de foto’s)

© De Drie Platanen
© De Drie Platanen
© De Drie Platanen
© De Drie Platanen

“Leuk”

Oscar en Yvonne kunnen het wel smaken.
Oscar en Yvonne kunnen het wel smaken. © JRO

Oscar Smis (92) is naar eigen zeggen al aan het slapen als het concert van Rammstein van start gaat, maar wat hem betreft mogen hier elk jaar wel concerten doorgaan. “Ik vind het wel leuk om de beweging te zien. Mijn genre muziek? In onze tijd hadden we dat niet. Niets voor mij eigenlijk.”

Ook Yvonne Legein (94) kroop in rockkledij. “Ik vind het wel mooi”, zegt ze. Mijn genre muziek is het niet, maar Duitse muziek zegt me wel iets. Het is iets te veel chichichi. (lacht) Maar het is leuk dat er hier iets gebeurt.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier