Bakelandtcomité en acteurs klaar voor Musical Bakelandt: “Twee jaar mee bezig geweest”

De volledige cast kijkt uit naar de voorstellingen. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Heel de week werd er druk gerepeteerd en opgebouwd in het Vijverpark voor de Musical Bakelandt die van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli vijf keer gespeeld wordt. De acteurs en het Bakelandtcomité zijn dan ook helemaal klaar voor het spektakel. Ondertussen zijn ook al meer dan 85 procent van de tickets verkocht.

Met generale repetities op maandag, dinsdag en woensdag was het al een drukte van jewelste in het Vijverpark voor de Musical Bakelandt. “De voorbereidingen verliepen goed”, zegt Koen Verdru van het Bakelandtcomité. “We zijn hier al twee jaar mee bezig. De laatste drie maanden waren al heel intens en de afgelopen twee weken zijn we er iedere dag voor in de weer. Maar we zitten op schema. De voorbereiding verliep zoals we gehoopt hadden.”

Nostalgie

In totaal worden er in vijf dagen zeven voorstellingen gespeeld. “Het is een nostalgische terugblik op de Bakelandtstoet van de jaren tachtig en negentig, waar iedereen uit de gemeente wel eens aan heeft deelgenomen of naar heeft komen kijken. Het verhaal van Bakelandt willen we op die manier weer kenbaar maken bij de jeugd, zodat de jeugd weet wie de figuur Bakelandt is en waarom hij zo leeft in Langemark-Poelkapelle”, gaat Koen Verdru verder. “Er zullen een 120-tal acteurs, een 40-tal muzikanten en nog een kinderkoor van 20-tal mensen meedoen aan de musical en dan heb je nog de 12 leden van ons comité en een aantal vrijwilligers die ervoor zullen zorgen dat alles in goede banen loopt. Een heel team dus.”

Mooi weer?

“Ruim 85 procent van de kaarten is intussen verkocht. Bepaalde voorstellingen zijn helemaal uitverkocht, zoals de première op donderdag en de namiddagvoorstelling op zaterdag. De beste kans om nog een goeie plaats te bemachtigen is op zondagnamiddag”, geeft Koen Verdru nog mee. “Er kan nog één factor spelbreker zijn en dat is het weer, maar we staan in contact met weerman Michiel Bonte en de vooruitzichten zijn relatief goed. Er kan misschien wel eens wat regen vallen, maar voorlopig niet op het tijdstip dat het niet mag. We hebben goeie hoop dat dit ook goed komt.”

Na elke voorstelling opent het Bakelandtcomité in samenwerking met studentenclub Moeder Bakelandt een zomerbar op het Statieplein waar nog kan nagepraat worden. Ook wie de voorstelling niet bijwoont, is welkom om er iets te drinken.

Meer info en tickets via de website www.bakelandtvzw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier