Alcatraz Hard Rock & Metal Festival stevent af op uitverkochte editie, wind zorgde even voor gevaarlijke situaties

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Alcatraz Hard Rock & Metal festival is voor vandaag volledig uitverkocht. Bezoekers die op het laatste moment nog een ticket wilden bemachtigen, zijn helaas te laat. Ook voor morgen zijn de laatste kaarten in de verkoop, dus snel handelen is de boodschap voor wie nog van de partij wil zijn.

“We keken uit naar een uitverkochte editie en aan de verkoop te zien zullen we er niet zover vandaan zitten,” aldus Bernard De Riemacker, een van de drijvende krachten achter het festival. De populariteit van het evenement blijft jaar na jaar groeien, en dat vertaalt zich in volle festivalterreinen en een uitzinnige menigte.

De organisatie heeft bovendien al enkele grote namen aangekondigd voor de editie van volgend jaar. Op een slinkse wijze werden op het terrein hints gegeven, en inmiddels is bevestigd dat Machine Head, Michael Schenker, en Prong in 2025 het podium zullen betreden. Deze aankondigingen hebben de verwachtingen voor volgend jaar al flink opgekrikt.

© TV

Ondanks het enthousiasme en de drukte verloopt het festival tot nu toe zonder grote incidenten. Gisteren zorgde de hevige wind echter voor wat opschudding, toen enkele heras-structuren omver werden geblazen. De festivalcrew reageerde snel en vakkundig door deze terug recht te zetten. Een van de festivalgangers, Liesbeth De Greef, werd getroffen door vallend materiaal. “Ik werd verzorgd door de EHBO en heb toch een aantal lelijke krassen eraan overgehouden. Gelukkig ben ik goed verzorgd geweest,” vertelde ze opgelucht.

Ook in de populaire zone El Presidio was het gisteren even alle hens aan dek. Tot twee keer toe moest de zone worden ontruimd vanwege instabiliteit. “Een aantal ijzeren balken waren losgekomen en de veiligheid van de bezoekers kon niet meer gegarandeerd worden. Daarom gingen we over tot ontruiming,” verklaarde iemand van de organisatie.

© TV

Ondanks deze kleine tegenslagen blijft de sfeer op Alcatraz Hard Rock & Metal festival onverminderd goed. De organisatie is vastberaden om de resterende festivaldagen zonder verdere incidenten te laten verlopen en kijkt nu al vooruit naar een minstens even indrukwekkende editie volgend jaar.