45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

Feestcomité De Ginste haalt alles uit de kast om een fantastische kermisaffiche aan te bieden. Op de foto zien we Veerle Halsberghe, Sonja Devoldere, Hans Beils, Peter Vandecaveye, Sabine Gokelaere en Yves Vanluchene. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.

Van vrijdag 6 tot zondag 8 september is de Ginste weer the place to be. Op het vernieuwde kerkplein wordt een reuzefeesttent neergeplant waarin allerhande staat te gebeuren. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag.”

Feestcomité

Dat Ginstekermis in de loop der jaren een enorm goede reputatie heeft opgebouwd, heeft alles te maken met een superactief feestcomité. De inzet van vele vrijwilligers zorgt er volgens woordvoerster Veerle Halsberghe voor dat er uitgepakt kan worden met een mooi programma. Voor elk onderdeel staan immers voldoende vrijwilligers klaar om het te doen slagen. “Vergeet niet dat Ginstekermis op de eerste plaatst een groot feest is voor alle Ginstenaren en die komen er ook daadwerkelijk op af.”

Straf programma

Het ziet ernaar uit dat het feestcomité moeite noch geld heeft gespaard om uit te pakken met een unieke affiche. Het wordt één groot muzikaal feest waarbij ook de kinderen niet vergeten worden. Traditiegetrouw wordt er dan ook vrijdag gestart met een kidsnamiddag na het laatste schoolbelsignaal. Vanaf 15 uur kunnen de Ginstekinderen zich helemaal uitleven met Heidisco in de feesttent. Om 20 uur start in de feesttent een daverend Ginsterock-programma met Bon Jovi en Koyle, en afgerond met dj Starfire.

“Ginstekermis is op de eerste plaats nog steeds een feest voor alle Ginstenaren”

Zaterdagnamiddag wordt traditioneel voorbehouden voor leuke games waarbij mooie prijzen te winnen vallen. Onder de noemer Prison Games, nemen tien groepen het tegen elkaar op. De inzet is het binnenhalen van een barbecuefeest voor twintig man, geschonken door slagerij Gino Vervaecke. Eenmaal iedereen is uitgerust van de Prison Games, wordt tijd gemaakt voor het optreden van een rist Vlaamse zangers. Zanger Yves Segers mag de spits afbijten. Hij wordt gevolgd door Christoff, die mag doorgaan tot het tijd is voor de Romeo’s. Het feest van de Vlaamse zangers kost 20 euro voor een staanplaats en 30 euro voor een zitplaats. Reserveren is ten zeerste aangeraden.

Rommelmarkt

De Ginste rommelmarkt staat bij de bezoekers van rommelmarkten bekend als een van de grootste in Vlaanderen. Nu al staan alle straten voor 90 procent vol en er kan alleen deelgenomen worden via voorinschrijving. Tijdens de rommelmarkt zorgt de harmonie Sint-Cecilia voor een muzikale rondgang. Wie van al dat rondkuieren zijn maag voelt knorren, kan in de feesttent terecht voor een portie beenhesp en dit vanaf 12 uur. Tijdens de rommelmarkt voorzien de organisatoren ook gratis kinderanimatie met food en drinks. De 45ste editie van Ginstekermis wordt afgesloten met Free Festival, met optredens van Pancreas, The Wilfrieds, Covers on de Rock en Noise Tit. Ook de jaarlijkse pannenkoekenverkoop, frietjes en ijsjes zullen weer beschikbaar zijn. “Dat deze gedurfde affiche mogelijk is, danken wij aan de samenwerking met Café de Grot, de Chiro en het oudercomité.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier