De Grote Post laat het hangen tijdens nieuw seizoen

Het publiek kon prijzen winnen door 10 seconden te blijven hangen tijdens een ludieke actie. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

In het nieuwe seizoen draait het in De Grote Post in Oostende rond ‘blijven hangen’. “Dat mag je letterlijk nemen”, zegt programmator Liv Laveyne. Het residentenfestival Kiem wordt een vaste waarde en opent het seizoen.

Het nieuwe seizoen 2024-’25 van De Grote Post werd voorgesteld tijdens een live radioshow vanuit het cultuurcentrum. Theatermakers, gasten, residenten en verenigingen lichtten toe wat ze het komende jaar brengen. “In De Grote Post brengen we theater, performance, circus, comedy, jonge makers en bekende gezelschappen voor een breed publiek maart ook voor een niche”, zegt programmator Liv Laveyne. “De rode draad en slogan voor komend seizoen is ‘blijven hangen in De Grote Post’. Verschillende voorstellingen verwijzen naar ‘hangen’ zoals Mystica van Muziektheater Transparant/Movebymatter waarbij de oude circusambacht van het haarhangen wordt beoefend door 7 haarhangers die aan hun haar naar boven getakeld worden terwijl daaronder zangers actief zijn.” Een andere voorstelling is 60 Deegrees of Separation van de Oostendse Camille Paycha waarbij ze de hulp inroept van het publiek om zich te laten optakelen.” Laveyne wijst op het uitgebreide aanbod en stipt ‘Ensor est un fou’ aan. De voorstelling van Dries Vanhegen en Serge Feys werd gemaakt in De Grote Post en is ongelofelijk straf. Hun selectie voor het Vlaams Theaterfestival toont aan hoe belangrijk deze voorstelling is.”

Residentenfestival

Makers krijgen van De Grote Post de kans op te creëren en tonen dat tijdens Kiem het festival dat het tussen 3 en 12 oktober. Begeleider Pascal Lervant : “We brengen dan 13 voorstellingen, 4 concerten, 3 installaties, 6 keer werk in wording, 4 premières en een releaseconcert. We hebben veel aandacht voor makers met Oostendse roots of aangespoelden zoals Mohsin Abbas, Mathilde Casier met haar nieuw gezelschap, Michiel Soete of Jan Ducheyne.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier