Cultuur in ‘t Licht dit jaar te volgen via Facebookpagina Oostkamp

Sofie verhelst bij een van haar werken, inzet Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere© Geert Stubbe
Sofie verhelst bij een van haar werken, inzet Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere© Geert Stubbe
Redactie KW

Voor Cultuur in ’t Licht op zondag 6 december staan weer twee totaal uiteenlopende artiesten, kunstenaars geprogrammeerd.

Interieurarchitect Sofie Verhelst, zaakvoerder van Het Nieuwe Interieur uit Waardamme zal te zien zijn op de Facebookpagina van de gemeente Oostkamp terwijl ze een tekening zal schetsen naar een levend model. Sofie ontdekte tijdens haar studies aan Sint-Lucas Gent dat schilderkunst en binnenhuisarchitectuur twee werelden zijn die heel dicht bij elkaar staan.

Schetsen, tekenen, ontwerpen en schilderen zijn haar grote passie. Tekenen naar model is voor haar de ideale uitlaatklep om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Tussen Hier en Daar

Vermits reizen naar het buitenland niet zonder risico is, kan het nu vanuit jouw luie zetel. In de muziektheatervoorstelling ‘Tussen Hier en Daar’ van Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere vlieg je zonder zorgen en in alle veiligheid naar Marokko. Even weg van onze zenuwslopende realiteit, dromen van vrijheid en rust. Het gemis van onze geliefden, het gemis om er over te kunnen praten en het gemis van voelbare troost wegen zwaarder dan ooit. Alle rituelen werden van ons weggenomen. Meer dan ooit is er een behoefte om te delen, om verbinding te zoeken. In hun nieuwe muziek- en woordvoorstelling ‘Schoonheid en Troost’ wordt het onzegbare zegbaar. Hilde Van Laere en Jessie De Caluwe brengen wat licht in de donkerte. Met de eenvoudigste woorden. En de schoonheid van muziek.

Beide optredens zijn te zien op de Facebookpagina van Oostkamp op zondag 6 december om 15 uur en nadien ook op de website van Oostkamp. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier