Concertgebouw Brugge laat tweedeklassertjes kennismaken met muziek, dans en woord

De tweedeklassertjes van Olva Steenbrugge, Olva ’t Sparrenhof en Basisschool De Glimlach uit Zedelgem samen op de foto met onder meer Emma Rekers, Wim Maeseele (Conservatorium), Evi Huys (Participatie Concertgebouw Brugge), schepen Pieter Marechal en Katrien Van Eeckhoutte (algemeen directeur Concertgebouw). © Concertgebouw
Stefan Vankerkhoven

Speciaal voor het tweede leerjaar ontwikkelde het Concertgebouw Brugge, samen met Conservatorium Brugge, een project helemaal op maat van de tweedeklassertjes. Het project kreeg de naam ‘Twiet’ en kreeg dinsdag voor het eerst leerlingen over de vloer. Er waren drie sessies waarop veertien scholen aanwezig waren, met 402 leerlingen.

“Het opzet van Twiet is kinderen kennis te laten maken met de kunstdisciplines muziek, dans en woord”, vertelt Stefanie Timperman, communicatieverantwoordelijke van het Concertgebouw Brugge.”

“In anderhalf uur worden ze op een speelse manier via een doorschuifsysteem en onder leiding van verschillende docenten ondergedompeld in de wereld van taal- en klankspel, liedjes, ritmisch bewegen, muzikanten en hun instrumentenspel en zoveel meer.”

Disndag vond de allererste editie plaats van Twiet. De tweedejaars van drie Noord-West-Vlaamse scholen namen hieraan deel: OLVA Steenbrugge en OLVA ’t Sparrenhof uit Assebroek en basisschool De Glimlach uit Zedelgem. Alle klassen uit het tweede leerjaar kunnen op de ochtendlijke sessies intekenen.

Info: www.concertgebouw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier