Circe wil naam maken als dj: “Ooit in de Kompass Klub staan”

Glenn Deblaere, alias dj Circe, in jeugdhuis De Keirse. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Glenn Deblaere, alias Circe, wil graag naam maken als dj. Eerst wil de Lichterveldenaar het lokale nachtleven veroveren. Komend weekend draait hij plaatjes op de 3T-fuif in het jongensscoutslokaal.

Glenn Deblaere is al drie jaar bezig met het vak. “Sinds een tweetal jaar draai ik op fuiven. Het is begonnen in het jeugdhuis. Iedereen draait er plaatjes en ik wilde het ook eens proberen. Ik heb echt leren draaien dankzij Jarno Pollet (dj Pollix, red.). De eerste fuiven ging ik met hem mee omdat hij al een mooie naam had. In het begin had ik het wel moeilijk met al die knopjes. (lacht) Maar als je het leuk vindt, bouw je erop verder. Wat het moeilijkste was om te leren? Het beatmatchen.”

“Het liefst van al draai ik techno en tech house, maar het is zeer moeilijk om als dj binnen te geraken op zo’n feestjes. Vandaar draai ik nu vooral commerciële muziek.”

Totaalplaatje

Van daaruit wil de Lichterveldenaar zich dan verder specialiseren en ingang vinden in techno- en tech housefeestjes. “Mocht dat kunnen lukken… Ik zou niets liever willen. Als je op veel feestjes draait, bouw je connecties op, maar het is niet zo simpel. Maar ik draai vooral omdat ik het graag doe. Als ze na een feestje zeggen dat je goed gedraaid hebt en je nog eens vragen en me gewoon onthouden, vind ik echt al de max. Als dj moet je ook meedoen met je publiek, goed overkomen en proberen om de zaal in te pakken. Het is een totaalplaatje.”

Lichtervelde telt een pak lokale dj’s. “Het is een meerwaarde, als je in Lichtervelde uitgaat, dat ook de dj’s van Lichtervelde zijn. Zelf draai ik vooral in Lichtervelde. Maar ook in 2Fish Bar in Torhout mocht ik al enkele keren draaien.” Maar zijn droomlocatie om te draaien ligt in Gent. “In de Kompass Klub, een oude fabriek die werd omgetoverd in een club, de beste club van België. Dat is een droom”, aldus nog dj Circe. “Iemand zei me dat Circe de godin van de muziek en de nacht is. Het is ook een naam die goed uit te spreken is. De keuze voor mijn dj-naam was dus vlug gemaakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier