CC Wevelgem presenteert cultureel seizoen met 80 voorstellingen: van Julie Delrue tot Bert Gabriels

De seizoensvoorstelling werd feestelijk besloten in de Kloostertuin. Achteraan v.l.n.r.: Schepen van Cultuur Lobke Maes, burgemeester Jan Seynhaeve, schepen Geert Breughe, Koen D'Haene, Servaas Boucquey en schepenen Mathieu Desmet en Bas Surmont. Vooraan v.l.n.r. Jolien Deman, David Vandekerckhove en Charlotte Coucke. © SLW
Stefaan Lernout

Het einde van de zomer nadert, hoog tijd dus om wat cultuur te boeken voor volgend seizoen. De programmatoren van het CC slaagden er opnieuw in een heel gevarieerd aanbod samen te stellen. Vanaf vrijdag 31 mei zijn de abonnementen te koop. Wie online boekt krijgt er een gratis filmticket bovenop. Hulp bij het online boeken krijg je op zaterdag 1 juni in Bib in het Park.

In 1984 werd het Wevelgemse Cultureel Centrum feestelijk ingehuld, na een democratische stemming kreeg het de naam ‘Guldenberg’. Veertig jaar later is het toe aan een flinke opfrisbeurt die in aan het eind van dit seizoen wordt doorgevoerd. De verjaardag werd afgelopen donderdag feestelijk gevierd met de traditionele voorstelling van het programma dat wordt aangeboden in Guldenberg en OC De Stekke, maar ook in De Kloostertuin en Bib in het Park.

BIB XL en BIB XS

Sinds enkele jaren vinden er in Bib in het Park onder de noemer BIB XL lezingen, workshops en kleine concerten plaats. Het aanbod is ruim en gevarieerd. Je leert er dit jaar over de wonderlijke geschiedenis van het strijdlied l’ homme armee en de Gullegemse Pierrette COffréé dompelt het publiek onder in een poëtisch bad. Voor het eerst is er het programma BIB XS, voor de jongste bezoekers van de bib.

“Meer dan 75 voorstellingen die werkelijk voor elk wat wils brengen. Daarnaast is er nog ons zomeraanbod, Congé in ’t Park komt terug”

De programmatoren van CC Wevelgem puzzelden dit jaar een gevarieerd aanbod samen. Theater, circus, comedy, film, muziek,… het komt allemaal aan bod in de lange lijst van voorstellingen van september tot in mei. Comedian Bert Gabriels mag dit jaar afsluiten. Er is aandacht voor de lokale artiesten, zo mag Julie Delrue het seizoen openen met haar voorstelling Mamamanie. Michiel Libberecht van Mooneye komt er solo een voorstelling geven. Het publiek tijdens de seizoensvoorstelling kreeg daar al een voorsmaakje van. Ook comedian Mohsin Abbas gaf acte de presence. In het pittig Oostends kreeg hij probleemloos de lachers op zijn hand. Andere comedians die langskomen zijn onder meer Henk Rijckaert, Wouter Deprez en Amelie Albrecht.

Congé in ‘t Park

Theaterliefhebbers kunnen kiezen tussen monologen van Bruno Vanden Broecke of Janne Desmet. Of opteren voor de nieuwe voorstellingen van Cie Cecilia, Het eenzame westen of De Hoe. Het pakket muziek is heel divers. Jazz met Jef Neve en Nitai Hershkovits of feest met Die Verdammte Spielerei en The Great Belgian Songbook. Gekende namen als Tourist Le MC of Guido Belcanto.

Tenslotte is er een uitgebreid filmpakket met een flinke dosis Vlaamse film. “We zijn andermaal uiterst tevreden over het aanbod dat onze programmamakers hebben samengesteld”, zet schepen van Cultuur Lobke Maes. “Meer dan 75 voorstellingen die werkelijk voor elk wat wils brengen. Daarnaast is er nog ons zomeraanbod, Congé in ’t Park komt terug. De eerste en de laatste drie donderdagen van de maand brengen we muzikale kleppers die het grote publiek tot de verbeelding spreken. En in onze Kloostertuin brengen we zomerse gezelligheid met onder meer Matthias Sercu en de Opportuniteiten.”

Abonnementen met iets extra

Op vrijdag 31 mei gaat de abonnementenverkoop van start. Vanaf vier voorstellingen heb je een abonnement met korting en een gratis smaakmakervoorstelling. Dat kan nog steeds op de klassieke manier, maar wie z’n abonnement dit jaar online aankoopt, krijgt er een gratis filmticket bovenop. Wie hier hulp bij nodig heeft, kan op zaterdag 1 juni tussen 9 en 13 uur terecht in Bib in het Park. Er wordt gezorgd voor voldoende pc’s, helpende handen en een dampende kop koffie. Vanaf maandag 10 juni kunnen ook losse tickets aangeschaft worden.

Voor het volledige programma : www.ccwevelgem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier