Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers samen

(foto ZB)
Redactie KW

Lezen is hipper dan ooit, ook in Oostende. De bibliotheek lanceerde recent het onlineplatform ‘Oostende Leest’ waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform. Op het platform oostendeleest.be vind je ondertussen al ruim honderd boeken- en leestips.

Op de website oostendeleest.be kun je voortaan heel wat boekentips terugvinden van stadslezers, leuke leesplekken ontdekken en een overzicht vinden van activiteiten rond lezen, schrijven en woordkunst. Wie wil kan ook zelf meewerken aan de website door zich te registreren als stadslezer of literaire nieuwtjes te delen. “Ons lezerspubliek groeit nog elke dag en is op zoek naar boeiende leestips. We zijn dan ook tevreden dat er al ruim zeventig stadslezers hun tips willen delen. We willen ook de band aanhalen met onze lezerscommunity”, aldus Emma Amourette en Goedroen Verduyn, die vanuit de bibliotheek hun schouders zetten onder oostendeleest.be.

Lezerscommunity

Er is een heel groot publiek in Oostende dat een hart heeft voor literatuur, zowel lezers als schrijvers. Ons lezerspubliek groeit nog elke dag en is op zoek naar boeiende leestips. We zijn dan ook tevreden dat er al ruim zeventig stadslezers hun tips willen delen. Er is niets mooiers dan mensen samenbrengen rond een gedeelde passie. We willen tevens de band aanhalen met onze lezerscommunity”, aldus Emma Amourette en Goedroen Verduyn, die vanuit de bibliotheek hun schouders zetten onder oostendeleest.be.

Ook stad Oostende ondersteunde het initiatief. “De bibliotheek krijgt heel wat bezoekers over de vloer die vragen naar het aanbod aan literaire activiteiten in de stad. Ondanks onze waaier aan activiteiten was er dus wel degelijk nood aan een overkoepelend platform dat alle bedrijvigheid rond literatuur verzamelt. We zijn er zeker van dat we door oostendeleest.be meer overzicht bieden van het aanbod en ook – samen met de partners beter kunnen inspelen op de overlappingen en de blinde vlekken”, zegt Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd.

De stadslezers werden tijdens het startmoment in de bib getrakteerd op een ontbijt en konden zo op een gezellige manier kennismaken met elkaar. Daarna was er op het strand een literaire bijdrage van ‘Letteristen’ Twiggy Bossuyt en Siska Van Daele.

Word stadslezer

Ben jij gek op lezen en kun je maar niet ophouden over boeken? Vertel je graag over je ervaringen en wil je mensen inspireren? Dan ben jij de geknipte persoon om stadslezer van ‘Oostende Leest’ te worden. Wie wil kan ook meewerken aan de website door zich te registreren als stadslezer of literaire nieuwtjes te delen. Op het onlineplatform post je af en toe een leestip met een korte recensie of tip je originele leesplekken. (Zana Bulteel)

Meer info vind je op www.oostendeleest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier