Jeugdboekenmaand met speelse speurtocht in bib van Wervik

In de bibliotheek op Sint-Pol in Wervik is er heel de maand maart de Jeugdboekenmaand. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In maart is het traditioneel Jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest. Sport & spel is dit jaar het thema. De bibliotheek van Wervik zet haar beste sportieve en speelse beentje voor met enkele fijne activiteiten. De Jeugdboekenweek heeft in Vlaanderen alvast een rijke traditie. De eerste editie vond plaats in… 1972. Het startevenement in Bib Wervik is op zaterdagvoormiddag 2 maart.

Om te beginnen geeft de bib die ochtend om 9 uur het startschot van een sportieve en speelse speurtocht waaraan je de hele maand kan deelnemen.

Daarnaast verwelkomt de bib graag alle kinderen voor enkele sportieve en speelse activiteiten: pannavoetbal (doorlopend vanaf 9 uur), Romeinse spelletjes (doorlopend vanaf 9.30 uur) en kinderyoga (om 11 uur). Deelname aan het startevenement is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig, behalve voor de kinderyoga.

Zondag 10 maart vanaf 10 uur is er een voorleesuurtje in de bibliotheek in de Jeruzalemstraat in Geluwe. “Het maandelijkse voorleesuurtje trekt voor de gelegenheid een sportief en speels jasje aan”, zegt teamcoach Pieter Garreyn.

Prentenboek

“We lezen het prentenboek De koning zonder spierballen, over een koning die niet meer in zijn bubbelbad past en vol goede moed naar de koninklijke fitness trekt: het sportpaleis. Daarna volgt een gepaste sportieve en speelse activiteit.” Deelname is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

Speelse prijs

Heel de maand maart kunnen kinderen tijdens de bemande openingsuren meedoen aan een sportieve en speelse speurtocht, zowel in de bib van Wervik als van Geluwe. De zoektocht is vooral bedoeld voor kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar.

Deelname is gratis. Een deelnemingsformulier is te verkrijgen aan de balie van de bibliotheek. Wie meedoet, maakt kans op een sportieve en speelse prijs.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier