Hilde stelt boek ‘Vrolijk gezond aan tafel’ voor

Op de foto zien we Edith en Hilde Demurie tijdens de boekvoorstelling. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Hilde Demurie presenteerde zaterdag haar nieuwe boek ‘Vrolijk gezond aan tafel’ in Standaard Boekhandel. Tientallen geïnteresseerden kwamen langs. “De mensen hechten nu meer belang aan hun voeding.”

Hilde is voedingsconsulente voor welvaartsziekten. Na jarenlang onderzoek en veel praktijkervaring bundelde ze in dit boek haar kennis over de relatie tussen voeding, gezondheid en gemoedstoestand. “Ik vroeg me af waarom zoveel mensen allerlei kwalen hebben, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak en wat de oorzaak daarvan is”, zegt ze.

Testen

“Steunend op een uitgebreide theoretische en wetenschappelijke basis, begon ik zelf met het testen van voeding. Bij heel wat mensen polste ik naar hun eet- en leefpatroon, hun gezondheid én gemoedstoestand. Ik was verbaasd hoeveel invloed voeding heeft op onze gezondheid en gemoedstoestand. Zelfs de bloedgroep speelt een rol”, duidt Hilde. “Zo heb ik nu op een korte periode een tiental verrassende en kwaliteitsvolle voedingsmiddelen klaar om op de markt te brengen: spelt-groentenbroodjes met kurkuma of rode biet of spinazie of chlorella, groentenburgers en -sausjes, schapenkaaskroketjes, twee soorten roomijs (chlorella en rode biet), speltpasta en Vinello, een digestief/aperitief op basis van wijn die ik in mooie hartvormige flessen op de markt breng, ter nagedachtenis van mijn man.”

Het boek kost 27,50 euro.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier