Claudia Allemeersch schrijft nieuw kookboek: “Klassieke, maar ook trendy gerechten”

Claudia Allemeersch is ondertussen al aan haar twaalfde boek toe. © Stefaan Beel
Peter Soete

Claudia Allemeersch heeft een nieuw boek uit. In ‘Het Oven Kookboek, overheerlijke ovengerechten’ grijpt Claudia terug naar klassieke ovengerechten van oma maar evenzeer presenteert ze trendy maaltijden uit de oven.

“Dit is ondertussen al mijn twaalfde boek”, lacht hobbykok Claudia Allemeersch. “Normaal had dit boek iets vroeger op de markt moeten komen, maar er is een switch gebeurd. Ik was al gestart met het Oven Boek toen de eerste lockdown in maart 2020 kwam. We konden dus geen sfeerfoto’s maken en dan hebben we beslist om eerst ‘Thermomix gezond’ uit te brengen. Dat is in het najaar van 2020 gebeurd. En nu, een jaar later, is ‘Het Oven Boek’ er toch gekomen.”

Een lekker ovengerecht zorgt meteen voor een warm welkom door de geur

“Zoals de ondertitel luidt, is het een boek vol ‘overheerlijke ovengerechten’. Na corona hoor ik dat er meer mensen vrienden thuis ontvangen en dat ze opteren voor lekkere en gezellige gerechten zonder veel poespas. Er komt een ovenschotel op tafel en iedereen kan scheppen. Inderdaad, er zitten veel gerechten bij van mémé en pépé.” (lacht) “Een ovengerecht zorgt meteen ook voor een warm welkom door de geur. De reacties van de gasten zijn onmiddellijk van ‘wat ruikt dat lekker ’ tot ‘laat ons maar snel aan tafel gaan’.”

Voor de feestdagen

“Alle recepten zijn door iedereen te bereiden en je moet heus geen AGA-fornuis hebben om de ovenrecepten klaar te maken. Ik toon je hoe je een lekkere puree met worst in de oven bereidt, maar ook een feestelijke ovenschotel met kreeft en gerookte mozzarella. Natuurlijk is dit boek een ideale gids voor de komende wintermaanden en feestdagen. Samen vieren met een lekker ovengerecht, meer moet dat toch niet zijn?”

“Of dit nu mijn laatste boek is? Wel, eigenlijk niet. Uitgeverij Lannoo heeft me gezegd dat er nog drie titels op mij wachten. Vroeger ging men op 56 met brugpensioen, maar dat zal mij dus niet lukken.” (lacht)

Het Oven Boek (352 bladzijden) is uitgegeven door Lannoo en telt meer dan 200 ovengerechten. Richtprijs: 55 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier