Boekenzolder van De Puzzel plechtig geopend in aanwezigheid van spelers van KV Oostende: “Goed voor het leesgedrag en leesvaardigheid van de leerlingen”

Brent Gabriël en Jonas Vinck lazen voor aan de leerlingen van het eerste en het derde leerjaar. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Donderdag werd de nieuwe Boekenzolder van GO! Beweegschool De Puzzel campus Meiboom plechtig geopend in het bijzijn van twee voetballers van KV Oostende. De Boekenzolder biedt de leerlingen de keuze uit maar liefst vijfduizend boeken voor jong en oud.

De opening vindt niet toevallig plaats tijdens de jeugdboekenmaand. Die heeft als thema sport en spel en net dat is de reden dat de school twee spelers van voetbalclub KV Oostende heeft uitgenodigd. Brent Gabriël en Jonas Vinck lazen er voor uit een van de aanwezige boeken aan de leerlingen van het eerste en het derde leerjaar.

De Boekenzolder is een initiatief van de school om het belang van lezen te benadrukken. “Met de Boekenzolder willen we het leesplezier van onze leerlingen vergroten en hen de vrijheid geven om op elk moment van de dag te genieten van een boekenomgeving,” duidt directeur Winny Boey. “Er zijn onder andere leesboeken, informatieboeken, strips, voorleesverhalen en luisterboeken aanwezig. We kijken uit naar de positieve impact die de Boekenzolder zal hebben op het leesgedrag en de leesvaardigheid van onze leerlingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier