Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in gloednieuwe theaterzaal!

Vrijdag 7 juni stelde de cultuurdienst haar gevarieerd programma 2024-2025 voor in de Kleine Kluis tijdens een vermakelijke en smakelijke Wild West Cultuurshow. © FOTO (GV) FOTO (GV)
Gerda Verbeke

In september gaat het nieuwe cultuurseizoen van start in Anzegem. Afgelopen vrijdag was het de voorstelling ervan in de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem. De aftrap werd gegeven met een spetterende countrystijl show. Het werd een toffe avond op een unieke locatie met vergezichten waar je naar kan blijven kijken.

“De Wild West food & drinks tijdens de presentatie werden gesmaakt en de country muziek en dans van de Lazy & Happy Dancers zorgden voor leuk entertainment”, stelt schepen van Cultuur Yannick Ducatteeuw (Inzet).

Digitaal kan het volledige programma geraadpleegd worden en wie wil kan een papieren versie in de brievenbus laten bezorgen. De abonnementenverkoop gaat maandag om 9 uur van start. “Ik ben fier als schepen om het nieuwe cultuuraanbod in een hedendaagse, comfortabele en goed uitgeruste zaal aan te bieden.”

Primeur

Anzegem, met voorop haar cultuurdienst en -raad, kijkt er halsreikend naar uit om het nieuwe culturele seizoen 2024-2025 van start te laten gaan in de gloednieuwe moderne en goed ingerichte theaterzaal. “Momenteel zit de bouw van dit onderdeel van het project Gemeentepunt perfect op schema”, zegt schepen van Financiën en Patrimonium Louis Degroote (Samenéén). “De cultuurliefhebbers zullen dan echt kunnen ervaren dat het aanzienlijke prijskaartje van 1,1 miljoen euro een verantwoorde uitgave is om de culturele infrastructuur van de gemeente eindelijk de 21ste eeuw binnen te loodsen.” De zaal heeft een capaciteit van 260 personen èn er is een stijlvolle bar om de dorst te laven en elkaar te ontmoeten.”

Aantrekkelijk programma

Van humor met William Boeva die balanceert tussen een dwangstoornis en een hoop sociale verplichtingen -zich afvragend wie nu eigenlijk de controle heeft over zijn brein- tot muziektheater met Lucas Van den Eynde & Bo Spaenc. Een van de hoogtepunten is het muziekoptreden van Admiral Freebee onder de naam Alibies. De rocklegende die in 2003 het Vlaamse muzieklandschap op zijn grondvesten deed daveren, is terug. Verder krijg je op muzikaal vlak Jelle Cleymans & co die een eerbetoon brengen aan de legendarische singer-songwriter Robert Long met vierentwintig van zijn liedjes. Koersliefhebbers kunnen hun hart ophalen met onder meer José De Cauwer, Frederik Backelandt en Mathieu Engels die je meenemen door 74 jaar wielergeschiedenis.

Ontdek het volledige programma met ook heel wat theater- en familievoorstellingen via anzegem.be/cultuurseizoen24-25.

Ticketverkoop

Abonnementen: Vanaf maandag 10 juni om 9 uur

Losse tickets: vanaf maandag 17 juni om 9 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier