Zeven kunstenaars slaan de handen in elkaar voor streetartfestival in Brugge

The Bridges van Wietse loopt van 17 tot 30 augustus. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

In deze coronatijd komt de Brugse graffiti-kunstenaar Wietse Hindryckx op de proppen met een opmerkelijk initiatief: het streetartfestival The Bridges van 17 tot 30 augustus. Met map en een fiets- en wandelparcours langs 23 kunstwerken van zeven jonge straatkunstenaars.

“The Bridges is meer dan een woordspeling op Brugge”, zegt initiatiefnemer Wietse Hindryckx, die al enkele jaren broedde op dit idee. “Ons festival gaat over bruggen leggen en verleggen. Brugge heeft een rijke geschiedenis van kunstenaars, ambachten, pracht en praal. Er is gigantisch veel gedocumenteerd over deze historische stad. Maar het is tijd voor iets nieuws. Met ons festival willen wij letterlijk een brug leggen tussen de oude en nieuwe garde.”

Negen nieuwe muren

“Brugge is op het vlak van streetart minder gekend, maar tijdens ons festival krijgen negen muren in twee weken tijd een nieuw kunstwerk van telkens een andere artiest. Elk heeft zijn stijlen, input en kleuren. Zowel in de binnenstad als in de Brugse rand worden gevels beschilderd.”

“Het thema is natuur versus cultuur. Tegelijkertijd is een wandel- en fietsroute uitgewerkt langs de bestaande en de nieuwe graffiti kunstwerken in Brugge.”

Aan het project nemen naast Wietse (contrastrijke cartoons) de volgende streetartkunstenaars deel: Kymo One (figuratieve elementen uit de kunstgeschiedenis), Jamz (mixed materials), Gijs Vanhee (vaak zwart-wit tekeningen), Stan Slabbinck (sociaalkritisch met punk- en hiphopinvloeden), Bisser (grote muurschilderingen) en Kitsune (Gents realisme).

Er worden gevels beschilderd in de IJzerstraat, de Peter Benoitlaan, Gistelse Steenweg, de Fonteinstraat, de Hooistraat, de Prins Leopoldstraat, de Gernaal Lemanlaan, de Rodestraat en de Predikherenrei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier