Wietse schildert haai in plastic fles op muur Ensorinstituut in Oostende

Kunstenaar Wietse bij zijn muurschilderij op de speelplaats van het Ensorinstituut in Oostende in het gezelschap van directieleden Caroline Elias, Ellen Hoorne en Barbara Himpens. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Kunstenaar Wietse (27) bracht een muurschildering aan op een muur van het Ensorinstituut in Oostende. Het heet ‘Pets of the future’ en toont een haai in een reusachtige fles.

“Een leerkracht van het Ensorinstituut volgt mijn werk en vroeg me vorig schooljaar om een workshop te brengen voor leerlingen van 15 en 16 jaar”, vertelt Wietse, artiestennaam van Wietse Hindryckx. De Bruggeling maakte al heel wat naam met zijn illustraties, schilderijen en muurschilderijen.

“Tijdens die workshop maakte ik samen met de leerlingen een muurschildering van 20 m lang op een binnenmuur. We werkten met patronen, maar de leerlingen hadden ook een eigen inbreng. Ik hoorde er dat Joachim, de grootste street artist van het land, uit Lier afkomstig en in Antwerpen wonend, een buitenmuur mocht beschilderen in het Ensorinstituut. Zo ontstond het idee dat ik ook nog een muurschildering zou maken.”

Plasticproblematiek

“Dit schilderij is helemaal van mezelf en toont een haai in een een grote plastic fles. Uiteraard heeft dat met de plasticproblematiek in de oceanen te maken. Het is goed om daar in een school aandacht voor te vragen. Het werk heet ‘Pets of the future’ en is 17 m hoog. Ik heb er twee dagen aan gewerkt, maandag en dinsdag. Sinds gisteren is het schilderij klaar.”

(HH)

Instagram: @wietseart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier