West-Vlamingen strijden mee in Mijn Keuken Mijn Restaurant op VTM

© Mijn Keuken Mijn Restaurant
Bert Vanden Berghe

Na Mijn Restaurant en de pop-upversie, pakt VTM vanaf 3 maart opnieuw uit met een culinaire wedstrijd: Mijn Keuken Mijn Restaurant. Tien gepassioneerde hobbykoks dagen elkaar daarbij uit. Drie van hen zijn van onze provincie afkomstig.

Wat als twee sterrenchefs bij jou thuis komen dineren? Daar draait het om in de lekkerste wedstrijd van Vlaanderen. Tien gepassioneerde hobbykokduo’s nodigen elkaar thuis uit voor een driegangenmenu naar keuze en worden beoordeeld door elkaar én door sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin. De tien duo’s worden opgedeeld in twee groepen waarbij de twee duo’s met het minst aantal punten de wedstrijd moeten verlaten.

De acht beste duo’s nemen het daarna tegen elkaar op in een spannende battle. Hun menu zal beoordeeld worden door beide chefs die in deze fase bijgestaan worden door een gastjury. Slechts vier duo’s gaan door naar de volgende ronde.

Verspreid over Vlaanderen openen de vier overgebleven hobbykokduo’s nadien een tijdelijk restaurant op een niet-alledaagse locatie. Uiteindelijk wordt één hobbykokduo tot winnaar uitgeroepen en gaat naar huis met een geldprijs van 50.000 euro.

Duo’s

Van de vijf duo’s die de spits afbijten, zijn er twee West-Vlaams:

Dries Devrome (35) en Charlotte Verheecke (33) uit Dudzele. (Foto VTM)
Dries Devrome (35) en Charlotte Verheecke (33) uit Dudzele. (Foto VTM)© Mijn Keuken Mijn Restaurant

Koppel Dries Devrome (35) en Charlotte Verheecke (33) uit Dudzele

Charlotte en Dries zijn sinds december 2017 samen en nauwelijks een half jaar na hun eerste ontmoeting, trouwden ze voor de wet in België en volgde er later een droomfeest in het Italiaanse Umbrië. Dries werkt op de IT-dienst van een farmaceutisch bedrijf en Charlotte baat een B&B uit. Ze delen een grote passie voor Italië, lekker eten en reizen waarbij ze er een gewoonte van maken om wijndomeinen te gaan bezoeken en heel wat wijn mee te nemen.

Bij zowel Charlotte als Dries zit koken er van kindsbeen in, maar ze hebben wel verschillende interesses. Dries is eerder gespecialiseerd in de Frans-Belgische keuken, Charlotte in de wereldkeuken en patisserie. Ze denken heel vaak na over het opstarten van een zaak en hun deelname aan ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ vormt de ideale test.

Vriendinnen Anne-Sophie De Bock (34) en Mira Ghyllebert (31) uit Overmere en Oostende. (Foto VTM)
Vriendinnen Anne-Sophie De Bock (34) en Mira Ghyllebert (31) uit Overmere en Oostende. (Foto VTM)© Mijn Keuken Mijn Restaurant

Vriendinnen Anne-Sophie De Bock (34) en Mira Ghyllebert (31) uit Overmere en Oostende

Anne-Sophie en Mira leerden elkaar zo’n 9 jaar geleden kennen en zijn ondertussen vriendinnen voor het leven. Ze hebben allebei een drukke job, maar brengen graag hun ‘me-time’ momenten samen door. Anne-Sophie wou altijd zelfstandig zijn, is sinds haar 21ste eigenares van een tankstation in Overmere en werd mama op haar 25ste. Ze is al 14 jaar samen met haar vriend.

Mira woont in Oostende en werkt sinds anderhalf jaar als projectmanager. Beide dames volgen sinds dit schooljaar een opleiding aan Spermalie. Ze hebben een grote passie voor desserts en werken graag met verschillende stijlen en kruiden. Hun droom is om samen iets te doen in de horeca en ze hopen dat het programma daar de ideale springplank voor is.

Start

Deze groep van vijf duo’s trapt Mijn Keuken Mijn Restaurant af. De andere vijf duo’s die in de tweede groep tegen mekaar strijden, worden later voorgesteld.

Mijn Keuken Mijn Restaurant gaat van start op dinsdag 3 maart om 20.35 uur en zal wekelijks op dinsdag en donderdag uitgezonden worden. De grote finale vindt plaats op donderdag 28 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier