Thomas Ameloot trapt Muzikale Notendag af in bezoekerscentrum De Blankaart in Woumen

Thomas Ameloot, de Diksmuidse artiest die vrijdag optrad in het bezoekerscentrum De Blankaart. © ACK
Redactie KW

Ook in het provinciaal natuurdomein De Blankaart wordt de zomer er een om volop te genieten. Iedere dag valt, naast de tentoonstellingen, het wandelen in volle natuur, vogelspotten en dergelijke wel iets te beleven. Zo is er iedere vrijdagnamiddag Muzikale Notendag, een muzikale namiddag met West-Vlaams talent op het podium.

Deze namiddagen worden georganiseerd in samenwerking met het provinciaal bezoekerscentrum en 4AD. “Het is voornamelijk akoestische muziek die gebracht wordt die ook qua aantal decibels aangepast wordt om de sereniteit van de natuur niet te storen”, vertelt Patrick Smagghe van 4AD.

“Iedere week van 14 tot 15 uur kunnen bezoekers genieten van twee optredens: eerst een minder bekende artiest, maar daarom niet minder talentvolle, en daarna een meer bekende artiest. Iedere week komen West-Vlaamse artiesten het beste van zichzelf geven op het podium dat midden een stuk pure natuur staat. Een unieke en feeërieke plaats om muziek te brengen waar zowel artiest als toeschouwer vol lof over zijn. De optredens zijn heel geslaagd, we mogen iedere keer weer een honderdtal toeschouwers ontvangen, die allen op veilige afstand van elkaar kunnen geplaatst worden.”

Thomas Ameloot

Vandaag was het de beurt aan de Diksmuidse Thomas Ameloot om op het podium te staan. Thomas Ameloot is 25, woont in de Kaasschaalkstraat in Diksmuide en doctoreert in Gent in de richting ingenieurswetenschappen. “Ik volgde in het eerste en tweede leerjaar al creatief musiceren en in vanaf het derde leerjaar ben ik dan in de muziekacademie gestart waar ik zowel in trompet en gitaar de hoogste graad haalde, ik speelde ook mee in de Speelschare en sta nu alleen op het podium waar ik mijn ding doe, recht uit het hart.”

De muziek van Thomas meandert ongedwongen tussen akoestische indiepop en alternatieve bluesrock met daartussen ongepolijste gitaarsongs puur en oprecht. Wie erbij wenst te zijn op de volgende vrijdagen kan gratis de optredens bijwonen maar wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven, dat kan via www.blankaart.be.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier