‘This Body’ nieuwe videoclip van synthpopband Chaos Generator

Redactie KW

Chaos Generator heeft met ‘This Body’ een nieuwe videoclip op de markt gebracht.

Net als op de eersteling ‘Sid Waves’ maken Koen De Brabander (ook bekend als scenarist van de zeer gesmaakte Brugsch Handelsblad-comic strip ‘Dictator Dirk’), Philippe Lefief, Geert ‘Chesko’ Vandekerkhof en Eric Baert gebruik van vintage synthesizers, aangevuld met de SID synth-chip die in de eighties homecomputer Commodore 64 steekt. Hierdoor valt de muziek van Chaos Generator te rubriceren onder het synthe wave-genre.

Op de vooravond van het Brugse gamefestival Playtime 20.20, op vrijdag 6 maart, brengt Chaos Generator in de Stadsschouwburg van Die Scone trouwens een live-soundtrack bij ‘Mortal Kombat’. Deze actiefilm van regisseur Paul W.S. Anderson uit 1995 volgt de krijger Liu Kang, de acteur Johnny Cage en de Special Forces-agente Sonya Blade, geleid door de dondergod Raiden. Ze reizen af naar de kwaadaardige tovenaar Shang Tsung, om hem in een toernooi te bestrijden met de bedoeling de aarde te redden. “Dit filmconcert zetten we samen met het Razor Reel Flanders Film Festival op en is gratis toegankelijk”, zegt Filip Strobbe, directeur van het Cultuurcentrum Brugge.

Reserveren voor deze unieke avond is wel noodzakelijk. Je kan genummerde plaatsen laten wegleggen via ccbrugge.be/mortalkombat. “Het volledige programma van het gratis gamefestival Playtime 20.20 maken we vanaf maandag 20 januari bekend”, aldus nog Strobbe.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier