Steven Duyck en Filip Vanderbeke uit Meulebeke zijn laureaat van het Landjuweel

Steven Duyck (links) en Filip Vanderbeke. © Luc
Redactie KW

Op zaterdag 2 november om 15 uur staan Meulebekenaren Steven Duyck en Filip Vanderbeke, samen met hun collega’s van het toneelgezelschap KSMG Beveren, op de planken van de Zinema in Anderlecht als een van de zeven laureaten van het Landjuweel 2019. Ze brengen er de tragikomedie ‘Gras’ van de Nederlandse auteur Esther Gerritsen, in een regie van Steven Duyck.

Steven is deeltijds lesgever aan de academie in Izegem. Daarnaast is hij zowel bezig met het schrijven als met de regie van toneelstukken. Hij regisseert eveneens shows en evenementen. “In Gras loopt de verbondenheid met de familie en het gezin als een rode draad door het stuk. Dit toneelstuk is een ware uitdaging, zowel voor de regisseur als voor de spelers. Dit is het type toneelstuk waarvan ik hou”, aldus Steven.

Niet voor het eerst

Gras wordt gebracht door Filip Vanderbeke (Meulebeke), Renate Laconte (Beveren), Stijn Minne (Tielt) en Nicole Wylin (Ardooie). De stuwende kracht van de Koninklijke Sint-Michielsgilde (KSMG) Beveren is voorzitter Marc Depla. Wim Dejonckheere is er de vaste technicus van dienst. “Met dit stuk haalt het toneelgezelschap voor de tweede maal de titel van Laureaat Landjuweel binnen. In 2012 gebeurde dat voor de allereerste keer met het stuk Rust van Mattias Sercu”, reageert Filip Vanderbeke.

Ook voor Steven is het zijn tweede bekroning. In 2017 werd hij met het zelfgeschreven stuk Show Laureaat van het Landjuweel. Wie dichter bij huis wil genieten van Gras kan dat doen op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober, telkens om 20 uur, in het parochiaal centrum in Beveren-Roeselare. Tickets kosten 10 euro. (LB)

Info: www.ksmgvzw.be of 051 22 28 43.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier